OVO JE SUPER: moderni zeleni svjetleći zid koji pomaže biljkama rasti

Vertikalni vrtovi u interijeru i eksterijeru sve su omiljeniji način sadnje cvijeća i začina. Otkrili smo jedan takav moderni vrt u obliku metalnog okvira koji može biti savršena dekoracija, a usput pomaže zelenilu da bolje napreduje

 


Tegle nove generacije nose i oznaku pametne jer u sebi imaju dodatke koji pomažu u uzgoju. S takvim atributom može se pohvaliti i Smart Landscape Growframe kojeg je proizvela tvrtka Modern Sprout.

Riječ je o malom vertikalnom vrtu u obliku metalnog okvira unutar kojega se smješta zelenilo. Svjetlo unutar okvira pomaže bilju da optimalno raste i razvija se, bez obzira na kojem mjestu se nalazio u interijeru. Jer, ponekad nam zelenilo ne uspijeva upravo zbog previše ili nedovoljno količine svjetlosti koju dobiva.

Foto: Modern Sprout

Ovako, uz pomoć svjetla kojega možete regulirati putem mobitela zahvaljujući aplikaciji Modern Sprout, bilje dobiva baš onoliko svjetlosti koliko mu je potrebno. Tako količinu svjetla možete prilagoditi svakoj biljci, a po potrebi ga i posve, putem mobilnog telefona, isključiti.

Također, aplikacija nudi i upute koje biljke je dobro kombinirati odnosno pozicionirati jedne pored drugih s obzirom na njihovu potrebu za svjetlom.

Foto: Modern Sprout

Cijela stvara funkcionira tako da se unutar okvira nalaze LED diode (rok trajanja čak 25 000 sati!) čije prirodno bijelo svjetlo pospješuje zdrav rast zelenila. Nakon nabavke uređaja, potrebno je dodati biljke i spojiti se na aplikaciju!

Foto: Modern Sprout

U okvir čija je cijena 259 dolara (oko 1600 kuna), pored cvijeća, možete zasaditi i začine te neke vrste lisnatog povrća poput zelene salate. Bez obzira što se u njemu od zelenih vrsta nalazi, Growfarme izgleda vrlo atraktivno te će biti efektna dekoracija u interijeru.

 

Foto: Modern Sprout
Komentari