SUPER IDEJA ZA BIJEG IZ GRADA: pozivamo vas na izlet u Lonjsko polje

Lokacija za mogući bijeg iz grada doista nam ne nedostaje! Jedna, posebno zanimljiva nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje, samo 70-ak kilometara udaljena od Zagreba. Centar „Crna roda Osekovo“ već je oduševio veliki broj posjetitelja, a mnogi se vraćaju jer svako godišnje doba donosi nove vizure i ljepote.

 


U sklopu centra posjetitelje će dočekati info centar sa svim potrebnim informacijama i suvenirnicom, dvorana, edukativni park i toaleti. Multimedijalna dvorana predviđena je za rad i odvijanje raznih edukativnih sadržaja.

Tu je još i galerijski postav, a edukativni park ima ulogu interaktivne poučne staze te tri vidikovca. Objekti su izgrađeni od prirodnih materijala.

FOTO: PARK PRIRODE LONJSKO POLJE

Projekt je prepoznat i od struke pa je tako osvojio Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, koja je dodijeljena na svečanom otvorenju dvanaeste bijenalne „Izložbe hrvatskog dizajna 21/22“.

Žiri je između ostalog zaključio da je izgradnjom ovog centra stvoreno novo mjesto suvremene arhitekture i dizajna za unaprjeđenje društveno-kulturne dimenzije života lokalnog stanovništa.

FOTO: PARK PRIRODE LONJSKO POLJE/IDEJNI PROJEKT

Park prirode Lonjsko polje jedno od najvećih i najočuvanijih prirodnih poplavnih područja u Europi i  stanište je za više od dvije trećine sveukupne populacije ptica u Hrvatskoj. Na području parka evidentirano je 550 biljnih vrsta. Specifičnost ovog područja je i očuvana. Tradicionalna gradnja uklopljena je u prirodni okoliš, a katnice su dokaz suživota na lokacijama izloženim čestim poplavama.

Fotografije su tu da vas inspiriraju da jedan vikend provedete baš ovdje!

FOTO: PARK PRIRODE LONJSKO POLJE
Komentari