U ovome će uživati mačke i psi, ali i njihovi vlasnici. Nova divna IKEA kolekcija za kućne ljubimce

Ovo je nešto čemu teško mogu odoljeti vlasnici četveronožnih ljubimaca – mački i pasa. Nova Utsådd kolekcija za kućne ljubimce uključuje čak 29 artikala: krevete, deke, kućice, zdjelice za hranu, igračke i ukrasne predmete.

 


IKEA je ovih dana predstavila UTSÅDD, novu kolekciju stvari za kućne ljubimce. Kolekcija je razvijana tijekom dvije godine uz sudjelovanje veterinara, stručnjaka za proizvode za kućne ljubimce i, naravno, samih pasa i mačaka koji su ‘ocjenjivali’ praktičnost predmeta. Sve je promišljeno do najsitnijih detalja: na primjer, keramičke zdjele napravljene su tako da ne klize po podu dok jedu.

FOTO: IKEA

Svi predmeti iz kolekcije dobro se slažu s IKEA namještajem: na primjer, na policama regala Kallax, uz svoju kućnu biblioteku, možete urediti kompaktnu kućicu za svog ljubimca. Model sivo-plave platnene kućice savršeno se uklapa u Kallax četvrtastu policu.

FOTO: IKEA

KUĆNI LJUBIMCI SU OBITELJ

“U IKEA-i vjerujemo da su kućni ljubimci obitelj. Naš je cilj bio razviti kolekciju proizvoda koja bi se svidjela ne samo kućnim ljubimcima – mačkama i psima, već i njihovim ljudskim roditeljima, da mogu uživati u njihovom dizajnu kao dijelu svoga doma” kaže Julia Rosenberg, razvojna programerka za dizajn proizvoda u tvrtki IKEA.

FOTO: IKEA

S novom sofom svoju mačku možete odvratiti od koncentrirane igre pomoću stupa za grebanje, koji se zahvaljujući svom lakoničnom lučnom obliku i malim dimenzijama može savršeno uklopiti u svaki interijer.

FOTO: IKEA

PROIZVODI SE SAVRŠENO UKLAPAJU U INTERIJER

Značajka kolekcije je da njezini predmeti mogu biti prikladni bojom i oblikom za bilo koji interijer. Pogledajte ovaj preslatki sivi šator i kućica od ratana – neutralne boje i prirodni materijali čine ih tako ‘domaćim’ i lako zamislivim u svakom interijeru.

FOTO: IKEA
FOTO: IKEA

Za veće kućne ljubimce proizvedeni su okrugli, mekani kreveti različitih veličina, na kojima može spavati ne samo mačka, već i veliki pas.

Predmeti iz kolekcije Utsådd nisu samo funkcionalni i estetski, već i ekološki prihvatljivi – svi proizvodi izrađeni su od prirodnih materijala i prošli su nekoliko faza testiranja sigurnosti. “Igračke za žvakanje izrađene su od prirodne gume i tkanine. Predmeti se lako čiste – mogu se prati u perilici rublja ili posuđa,” kaže Julia Rosenberg.

FOTO: IKEA

 

Komentari