Kad mana postane prednost: od otpada do pravog drvenog namještaja

Drvo kako materijal nezamjenjivo je već stoljećima u gotovo svim interijerima svijeta – dok su se stilovi i trendovi mijenjali, ovaj je toplli i prirodni materijal prkosio svemu, a njegova popularnost ne jenjava ni danas.

Koristi se gotovo za sve – od proizvodnje zidnih i podnih obloga, komada namještaja ili tek manjih ukrasa. Upravo u procesu proizvodnje i obrade ovog materijala tvrtka Second nature uvidjela je potencijal i stvorila nešto novo i originalno. Naime, velik udio drva ostane neiskorišten i bačen, a upravo u tim ostacima mladi je dizajner  Chialing Chang iz Taipeija vidio je potencijal.

Za njegovu liniju Second nature ne postoji pojam otpada i svaki se djelić drveta koristi za izradu pojedinih komada namještaja naglašavajući pritom ljepotu drveta i svih njegovih dijelova.

Foto: Tzu-Chiao Chiu

Iako ovakav način izrade i sam pristup obradi nisu novi, valja istaknuti da je ipak riječ o komadima namještaja koji ulaze u nešto masovniju proizvodnju i samim će time uvelike reducirati količinu otpada i potrebu za sječom šuma, osobito u današnje vrijeme kada svako stablo puno znači.

Second-nature
Foto: Tzu-Chiao Chiu

 

 

 

Komentari