Dođite na atraktivni DA2 festival posvećen filmovima o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti

Od 25. do 29. listopada u zagrebačkoj Uraniji pruža vam se jedinstvena prilika za sudjelovanjem na četvrtom  izdanju DA2 festivala s 9 kreativnih filmova na temu dizajna, arhitekture, zanata, umjetnika i umjetnosti.

 


Ovo je vijest koja će oduševiti sve ljubitelje umjetnosti i arhitekture. Konačno ćemo moći par dana uživati i otploviti u svijet umjetnosti, slušati, gledati i sudjelovati u raznim zanimljivim projektim, inspirativnim pričama nadahnutim životima velikih ljudi.

Ovogodišnji  međunarodni DA2 festival koji objedinjuje filmove o dizajnu, arhitekturi i umjetnosti održat će se od 25. do 29. listopada u prostoru kreacije – Uraniji u Zagrebu. DA2 festival objedinjuje umjetničke svjetove i stvara zajednički prostor kreativnog djelovanja. Na vama je da se opustite i uživate u putovanju kroz devet odabranih naslova od Australije i Amerike, Francuske, Italije pa sve do Skandinavije.

Foto: Mirrorpix/Robert Young

Imat ćete priliku prošetati svjetskim modnim pistama s Mary Quant, čuti priču o nesvakidašnjem životu čuvene finske dizajnerice Maije Isole. U svijet arhitekture odvest će vas jedan od najpoznatijih svjetskih arhitekata Richard Leplastrier putem svoje životne filozofije, te arhitekt i dizajner Arne Jacobsen.

Foto: Fritz Hansen

Osim nadahnuća velikog vizionara i književnika Davida Grossmana očekuje vas i iznenađujući dokumentarac o Leonardu da Vinciju koji preispituje autentičnost njegovog djela i beskrupuloznost tržišta umjetnina, a pravu dokumentarističku napetost, uz malo političke intrige, osjetit ćete u dinamičnom filmu o gradnji pariške opere Bastille.

Foto: Patrick Tourneboeuf

Viziju budućnosti i važnosti djelovanja arhitekata u svijetu podijelit će s nama  Antonijo Citterio i Patricia Viel, iz jednog od najpoznatijih milanskih arhitektonskih studija u filmu “Važno je zvati se arhitektom”.

Foto: Tony Vaccaro, Hulton Archive

Posebno značenje ima film „Umijeće šutnje” o životu Marcela Marceaua, umjetnika mime koji bi vam možda sve napisano o ovim zaista posebnim dugometražnim ostvarenjima znao prenijeti bez riječi, u tišini, govorom tijela, gestama, izrazom lica.

 

Foto: Michael Nicholson

Dugometražni dokumentarni filmovi u glavnom programu natječu se za nagradu ISKRA koju međunarodni  interdisciplinarni žiri dodjeljuje onom najinspirativnijem. Uz filmski program stručnjaci iz Hrvatske i svijeta gostuju u razgovorima “Šta DA?” u sklopu kojih se predstavljaju filmovi iz programa, upoznaju svjetski, regionalni i hrvatski kreativci i njihova djela. Kao i svake godine, na razgovorima će sudjelovati i mnogi uvaženi gosti. Odvažite se doći na Da2 festival, pravi umjetnički spektakl.

Komentari