‘Maison&Objet’ u Parizu: Pogledajte najzanimljivije izlagače i inspirirajte se

Svi ljubitelji produkt dizajna, naročito detalja i dekoracija svake godine s nestrpljenjem iščekuju početak Maison&Objet u Parizu, jedan od najutjecajnijih sajmova na svijetu kada su interijeri u pitanju.

Maison&Objet je aktualan i inovativan, te svi žele vidjeti koji su nadolazeći trendovi u svijetu uređenja interijera. Ovdje je, za razliku od nekih drugih sajmova, naglasak podjednako na dizajnerima i proizvođačima – autorska imena kreatora itekako su bitna.

Također, sajam prednost daje više detaljima, nego namještaju te nudi novitete iz svijeta rasvjete, tepiha, tapeta, dekorativnih tkanina pa sve do ukrasnih detalja. Dodatna zanimljivost sajma je što se održava dva puta godišnje, a posljednje izdanje netom je zatvorilo svoja vrata. Uz dizajnere iz cijeloga svijeta, priliku za predstaviti svoje radove imala je i jedna domaća produkt dizajnerica.

Nagrađivani komadi VAU kolekcije Marije Ružić Vukmanić

Za hrvatsku dizajnericu Mariju Ružić Vukmanić ovaj ‘Objet’ je bio i više nego uspješan – izložila je svoju kolekciju metalnih detalja za dom Vau koju je kreirala u suradnji s hrvatskom tvrtkom PES te izazvala oduševljenje posjetitelja i struke. Zapaženost na sajmu u Parizu nimalo ne čudi budući da je riječ o nagrađivanoj kolekciji – VAU je krajem prošle godine dobio uglednu nagradu German Design Award, koju dodjeljuje vijeće njemačkih dizajnera. Riječ je nizu funkcionalnih predmeta idealnih i za uredske prostore, kao stvorenih za ljubitelje jednostavnih i profinjenih formi koji osim praktične imaju i naglašenu dekorativnu notu.

 

Za vas smo odabrali i izložbene prostore poznatih brandova u uređenju interijera, kao i pojedinačne radove nekih dizajnera za koje vjerujemo da će vam biti zanimljivi i inspirativni. Pogledajte naš izbor!

 

KARE Design

 

 

Exteta

 

 

Charlie Crane

 

 

Gervasoni

 

 

Exporum

 

 

Masquespacio visilice

 

 

Saletti

 

 

Prime kolekcija Marthe Sturdy

 

 

Drugeotova asimetrična polica

 

Izvor: Instagram, Facebook, Promo fotografije

Komentari