Predstavljen projekt “Hrvatska kupaonica”

Hrvatska kupaonica projekt je nastao inicijativom HGK-a, a kojim je okupljeno pet uglednih domaćih tvrtki – proizvođača kupaonskih proizvoda.

„Namjera nam je bila pružiti pomoć u podizanju dodane vrijednosti hrvatskih gospodarskih subjekata odnosno gospodarstva u cjelini, povezivanjem i suradnjom hrvatskih proizvođača i angažmanom dizajnera koji djeluju pri HGK, udruženi u Zajednicu za industrijski dizajn. Dio projekta predstavljen je na sajmu kupaonskog namještaja ISH u Frankfurtu gdje je izazvao velik interes jer se originalnim konceptom uvelike razlikuje od konkurencije“, istaknula je direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić, objašnjavajući projekt ministru graditeljstva i prostornog uređenja Lovri Kuščeviću i gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću koji su obišli štand HGK. Na tom su se štandu predstavile tvrtke koje čine Hrvatsku kupaonicu: Aquaestil plus, Bokart, Keramika Modus, Nord produkt i Santai plastika.

Kesić Šapić dodala je da je posebna vrijednost ovog projekta u činjenici da je riječ o jedinstvenom primjeru povezivanja domaćih proizvođača koji su prepoznali zajednički interes i okupili se oko zajedničkog projekta te time pokazali da je interesno povezivanje moguće i da ima smisla ulagati u suradnju, ali i u suradnju s industrijskim dizajnerima.

Kupaonica spada među najsloženije prostorije za opremanje pa je zajednička ponuda zanimljiva i ulagačima i projektantima.

Prema osmišljenom konceptu, Hrvatska kupaonica dolazi u tri cjenovna razreda: nižoj, srednjoj i visokoj tj. luksuznoj varijanti. Zasada je izrađen idejni koncept za četiri kupaonice od kojih je trenutno izrađena samo jedna luksuzna kupaonica, inspirirana kadom tvrtke Aquaestil plus koja je dobila prestižnu nagradu Red Dot za dizajn u 2016. godini. Na temelju te prestižne nagrade za dizajn, ugledna dizajnerica Silvija Jonjić, nadahnuta hrvatskom čipkom i maslinovim drvom, dizajnirala je Hrvatsku kupaonicu.

 

Komentari