PRAVA ČAROLIJA U DOMU: inovativne i atraktivne teglice za bilje koje lebde u zraku

Dizajneri iz švedske tvrtke Flyte kreirali su inovativnu teglu za bilje Lyfe. Posudica u kojoj možete imati zasađeno cvijeće, začine, ali i postavljeno zračno bilje, oblikovana je u najboljoj tradiciji skandinavskog dizajna s primjesama minimalizma

 

 

 

“Oslobodite svoje biljke”, slogan je koji prati novu liniju proizvoda švedske tvrtke Flyte. Njezin kreativni tim izradio je teglice Lyfe, dimenzije 10 x 8 centimetara, koje ne stoje na nekoj čvrstoj podlozi, nego lebde u zraku. I to doslovno! Zahvaljujući magnetu koji je ugrađen u drvenu bazu postavljenu ispod nje, tegla Lyfe može levitirati i rotirati se, što je čini vrlo atraktivnim i dinamičnim detaljem u prostoru.

 

Foto: Flyte

 

Također, na ovaj način stvara se prava čarolija u prostoru – rotirajući se, tegla zbog svoje geometrijske površine reflektira svjetlost te stvara opuštajući i pomalo hipnotički utjecaj na korisnika. Bilje u Lifeu bolje napreduje jer su sve strane prilikom rotiranja ravnomjerno izložene suncu i intenzivnijem protoku zraka.

Foto: Flyte

Pored toga, magnetsko polje na osnovu kojeg tegla funkcionira u zraku i vrti se, ima veliki utjecaj općenito na sve oblike života na zemlji, a posebno na biljke. Naime, brojna su znanstvena istraživanja pokazala kako magnetsko polje primjerice može ubrzati metabolizam biljaka, kao i sazrijevanje plodova. Biljke tako rastu brže, veće i zdravije su.

 

Foto: Flyte

 

Teglica svojim dizajnom odražava ono najbolje od skandinavskog dizajna – praktičnost, eleganciju i jednostavnost, a vidljivi su i utjecaji minimalizma. Sve to čini je proizvodom u kojem je savršen omjer funkcionalnosti i dizajna, idealan za bilo koji kutak doma, ali i ured.

 

Foto: Flyte

Posebnom je dodatno čini ne samo inovativni element levitiranja nego i pametni način zalijevanja. Naime kako bi spriječilo pretjerano zalijevanje, pametno dizajniran sustav drenaže omogućava sakupljanje vode u skrivenom, unutarnjem spremniku.

 

Foto: Flyte

Napravljena je od silikona, što je čini taktilnom i lakom za rukovanje jer materijal nije klizav niti težak, a njezina površina sastoji se od 12 peterokuta zbog koje je mnogi već zovu geometrijskom teglom.

Komentari