Još jedan uspjeh domaćih dizajnera: polica Sfumato brenda Nunc dobila prestižnu međunarodnu nagradu

Hrvatski brend Nunc postoji tek nešto više od godine, a niže nagradu za nagradom. Posljednja u nizu je A’Design Award za modularnu policu Sfumato. Riječ je o priznanju koje se svake godine dodjeljuje najboljim dizajnerima, arhitektima i dizajnerskim studijima iz cijeloga svijeta

 

 

Kada je prije otprilike godinu i pol predstavio svoje prve proizvode, Nunc je oduševio domaću javnost i struku, a vrlo brzo i međunarodnu. O tome svjedoči i 12 nagrada koje je mladi brend, inače dio Ancona Grupe iz Đakova, u međuvremenu dobio. Posljednja u nizu je platinasta nagrada A’Design Award za sistem polica Sfumato, u kategoriji “Furniture, Decorative Items and Homeware Design” za 2019. godinu.

Foto: Domagoj Kunić

Modularna polica Sfumato oduševila je žiri sastavljen od 50 priznatih akademika, stručnjaka iz svijeta dizajna i arhitekture te djelatnika u medijima. Proizvod je plod suradnje Nunca s Filterom, bosanskohercegovačkim studijem za dizajn kojeg čine Nedim Mutevelić, Kenan Vatrenjak, Asmir Mutevelić, Vedad Islambegović i Ibrica Jašarević.

Nunc pod svojim okriljem inače okuplja uglavnom hrvatske dizajnere – Natašu Njegovanović, Leu Aviani, Vladimira Madunića te one iz studija Regular Company i RU:T.

Foto: Nunc

Sfumato je dinamični “skyline” sistem polica koji asocira na vizure velegrada – prostran je i masivan u dnu, a izlomljen i fragmentiran pri vrhu što razigrava klasičnu strukturu i poimanje police, koja je nerijetko monotona. Kombiniranjem različitih modula postižu se različite konfiguracije i dimenzije te se Sfumato tako prilagođava namjeni i prostoru korisnika.

Foto: Nunc

Ovaj sistem polica je za sve manje predmete, one koje želite izložiti i one koje želite sakriti, bilo igrom sjene ili zatvorenim vratašcima. Iako primarno namijenjen za poslovne i uredske prostore, Sfumato svojom razigranom strukturom može sjajno naći mjesto i u privatnim i ugostiteljskim prostorijama.

Do sada je Nunc, osim Sfumato police, predstavio naslonjač RUVO, KIER liniju sastavljenu od kreveta, toaletnog stolića i vješalice, modularni stol ALU, ogledalo EHO, barski stolac COT, stolac BOLTU te razdjelnik odnosno paravan za sobu TARABA. 

Komentari