Keramika by Tea Radić: u školu Mirjane Mikulec napokon stiže i napredna kreativna radionica

Akademska kiparica iz Splita, Tea Radić, uvijek je s nestrpljenjem i radošću iščekivan gost u školi dizajna Mirjana Mikulec, gdje drži radionice keramike. Interes za njih je uvijek velik, pa smo ovaj puta radionici osnove keramike pridružili i jednu naprednu – Mastering Handbuilding

 

 

Keramika je pravi hit materijal kada su detalji u pitanju, i to ona koja je ručno rađena i odiše originalnošću i autentičnošću. Stoga za radionice keramike u prostoru škole Mirjane Mikulec u Žerjavićevoj 19, koje drži mlada splitska akademska kiparica Tea Radić, uvijek vlada veliki interes te postoji želja naših redovitih polaznika za korakom dalje. Odgovor na njihove želje je napredna radionica.

Stoga će Tea, pored radionice Osnova keramike 8. ožujka, održati isti dan i naprednu radionicu keramike nazvanu Mastering Handbuilding, s početkom u 16 sati.

 

Foto: Danijela Šola Kušec

 

Da bi sudjelovali u naprednoj radionici, polaznici ne moraju imati prethodna iskustva rada s keramikom. Mastering Handbuilding, kako nam je objasnila Tea, koja inače svoje originalne proizvode od keramike stvara unutar brenda Terra Ceramica namijenjen je svima pa na radionici mogu sudjelovati i oni koji nemaju nikakva iskustva u oblikovanju keramike. Za razliku od radionice osnova keramike, ova napredna radionica, pored osnova, donosi i nadogradnju.

Foto: Danijela Šola Kušec

 

Posebnost ove radionice je što se sastoji od dva dijela – prvi dio je teorijski uvod u keramiku koji će trajati otprilike 45 minuta. Polaznici će naučiti koje vrste glina postoje i koja im je namjena obzirom na funkciju predmeta kojeg izrađuju.

U sklopu prvog dijela obradit će se i tehnologija sušenja, paljenja i glaziranja keramike, odnosno sve faze kroz koje oblikovani predmet treba proći kako bi dobio finalni, funkcionalni karakter.

Foto: Danijela Šola Kušec

 

Drugi dio radionice praktične je naravi – svaki od sudionika će samostalno izrađivati predmet kombiniranom Pinch & Coil tehnikom.

Sve dodatne informacije vezano uz radionice možete saznati na LINKU.

 

 

Komentari