Slavni glumac Matthew McConaughey dizajnirao je čarobnu eko drvenu kolibu

Oscarom nagrađeni glumac Matthew McConaughey, kojeg trenutno možemo gledati u kriminalističkoj komediji “Gospoda”, dizajnirao je u suradnji s braćom Chrisom i Camom Grantom ekološki održivu kolibu u kojoj ćete moći i prespavati. Koliko će vas stajati najam, saznajte u nastavku!

 

 

 

Matthew MaCConaughey je sve do braka sa suprugom Camillom Alves živio prilično nomadskim i avanturističkim životom, koji je uključivao i kampericu. Tom strašću je zarazio i Camillu, pa su, prije nego su se vjenčali, živjeli u kampericama jednoj pored druge, iako je Matthew imao raskošnu kuću. U međuvremenu su došla djeca i par se skrasio u Teksasu, u blizini kuće njegovih roditelja. To je bila njegova velika želja, jer se htio maknuti iz Kalifornije. Pasionirani je ljubitelj prirode, jednostavnog života i brojnih sportova te ponosno ističe svoje južnjače korijene, stoga bolje poznavatelje njegova života neće čuditi vijest da je dizajnirao kolibu.

 

Foto: @unyoked / Instagram

 

Slavni Oscarovac i borac za zaštitu prirode udružio se s malenim startupom Unyoked iza kojeg stoje braća Chris i Cam Grant te oblikovao i sudjelovao u svim fazama stvaranja “The Reserve” kućice – od ideje pa sve do izgradnje. Ideja nastambe bila je da se njezini korisnici više povežu s prirodom te da svoje slobodno vrijeme provode u njezinu okruženju, udaljeni od komocije, betona i buke.

Riječ je o ekološki koncipiranoj kabini od drveta, koja je za sada dostupna samo u Australiji, otkuda i potječe Unyoked. Posebnost ove kućice, koja je nastala na inicijativu proizvođača viskija Wild Turkey, čiji je Matthew kreativni direktor, jest njezina održivost – korišteni su solarni paneli za grijanje te je izrađena od prirodnih materijala, uglavnom drveta.

 

Foto: @unyoked / Instagram

Druga posebnost, koja se mnogima možda i neće svidjeti jest činjenica da “The Reserved” nema wi-fija. Dakle, na surfanje internetom možete zaboraviti dok ste u ovoj nastambi! Dobra vijest je što se koliba odnedavno može i iznajmiti, i to za 150 dolara za noć!

I unutarnje uređenje vrlo je jednostavno i priziva retro i prirodan štih – otuda polica s knjigama te kazetofon s kazetama, drveni namještaj…

 

Komentari