INDIZAJN SAJAM: najbolji domaći kreativci i produkt dizajneri predstavit će svoje radove

Nazaobilazan punkt na InDizajn sajmu – Festivalu modernoga doma postao je Bazar. To je svojevrsna umjetnička “ulica” na kojoj svoje proizvode – rješenja za uređenje i opremanje doma izlažu poznati hrvatski kreativci i produkt dizajneri

 

Pripreme za četvrti InDizajn sajam – Festival modernoga doma ni ovaj puta neće proći bez Bazara. Od 26. do 29. rujna u sportskoj dvorani Arena u Zagrebu svoje će proizvode na atraktivnom Bazaru izložiti i ponuditi posjetiteljima 16 domaćih kreativaca i produkt dizajnera. Otkrivamo vam tko ove jeseni stiže na najprometniji dio sajma…

Riječka akademska slikarica Mirna Sišul, koja ove godine obilježava 20 godina umjetničkog stvaralaštva, predstavit će svoje slike, otkačene tapete i kišobrane. Iz istog grada dolaze i mama i kći koje stoje iza brenda Why knot. Tehnikama heklanja, makramea i pletenja zajedno stvaraju unikatne proizvode za kućne dekoracije. Umirovljeni brodostrojar Rikard Rovan Savelli predstavit će, pak, svoje jedinstvene proizvode od papira među kojima se nalaze mnogobrojne zdjelice, stalci za novine, držači za kišobrane, torbice te razne druge rukotvorine.

 

TAPETE i SLIKE Mirna Sišul / FOTO: PRIVATNI ARHIV

 

Još unikatnih proizvoda donose supružnici koji djeluju pod imenom WallWare. Motovunski dizajneri poznati su, inače, po jedinstvenim tanjurima koji će svaki zid učiniti zanimljivijim. Već drugu godinu za redom svoje radove u Areni izlaže i Klesarstvo Marinović koji će predstaviti predmete izrađene od kamena, kao što su umivaonici i ručno izrađene dekoracije u kombinaciji kamen-epoxy smola.

WallWare / FOTO: PRIVATNI ARHIV

 

Iz Zagreba i ove godine stiže najveći broj dizajnera, a među njima i Valentina Šeb, kreatorica brenda Odeata koja će predstaviti svoje funkcionalno posuđe za svakodnevnu upotrebu s nimalo svakodnevnim izgledom. Za one koji su u potrazi za jedinstvenim stolicama štandovi izlagača Lillipop design i Tabushi bit će pravi izbor. Osim toga, Kote living će predstaviti himmelije, ukrase za dom inspirirane skandivnavskom tradicijom, a Afirmacijski zid će pokazati svoje zidne naljepnice.

Tabushi  / FOTO: PRIVATNI ARHIV

 

Kreacije inspirirane biljem predstavit će brendovi Shamai Grin i Verka. Dok prvi na sajam donosi prave biljke u terariju, drugi predstavlja prekrivače od tkanine u obliku lista. Za sve vlasnike kućnih ljubimaca, Pawsome će imati ono što traže, dok će ljubitelje industrijskog dizajna oduševiti Kut na kvadrat i njihove lampe, svijećnjaci i posude za biljke od betona.

 

VERKA / Foto: Privatni arhiv

 

Ove godine će se na Bazaru predstaviti i ustanova za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor. Rukotvorine od punog drva kao što su igračke i namještaj njihova su specijalnost, a uz to nude i ručno izrađene i oslikane šatore koji će oduševiti svakog mališana. Ručno obrađenog drva neće nedostajati jer iz Vinkovaca dolazi Team Tree čiji proizvodi unose dašak prirode u svaki dom, a stižu i Gita lampe te Poppy’s Happy Place s raznolikim i šarenim asortimanom stolica, tanjura, čaša i ostalih neodoljivih stvarčica za dekoriranje doma.

 

Poppy’s Happy Place / Foto: Privatni arhiv

 

Na 5000 kvadrata izložbenog prostora u dvorani Arena Zagreb okupit će se ukupno više od 80 izlagača iz područja opremanja interijera, renomiranih stručnjaka i arhitekata. Osim Bazara, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji.

Tijekom sajma će se održavati i zanimljive radionice na kojima će svi zainteresirani moći čuti različite ideje i savjete ili naučiti osnove nekih vještina kao što je izrada keramike i tapiserije uz Voonu, doznati sve o biljkama i izradi terarija te kokedame.  U pripremi su i likovne radionice by Bauhaus pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije  likovnih umjetnosti za klince i klinceze. Za najmlađe će biti na raspolaganju tijekom cijelog trajanja sajma i Dječji kutak by Kraš. 

InDizajn sajam podržava i mlade umjetnike pa će tako u sklopu sajma biti organizirana i Cash & Carry izložba pod pokroviteljstvom HEP-a, na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, a koje će svi zainteresirani moći kupiti na licu mjesta.

Jedno od najvećih iznenađenja ove godine je gostujuće stručno predavanje talijanskog arhitekta  Stefana Boerija na temu “Od vertikalne šume do šumskog grada: novi modeli održivog urbanizma”.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

 

Komentari