KOLEKCIJA ZA ČETVERONOŽNE LJUBIMCE: posudice i krevetić koje će vaše mace i psi obožavati

Proizvodi za kućne ljubimce postaju sve funkcionalniji, jednostavniji za održavanje i – estetski zanimljiviji. Upravo sve to ima nova linija kućica i posudica za hranu i piće proizašla iz španjolskog dizajnerskog studija PerezOchando

 

Casa je naziv nove kolekcije proizvoda za kućne ljubimce, mačke i pse, nastale u kreativnom laboratoriju španjolskog studija PerezOchando. Linija se sastoji od zdjelica za jelo te kućice, a dizajn se odlikuje udobnošću i jednostavnošću. Proizvodi namijenjeni kućnim ljubimcima novost je u radu ovog dizajnerskog kolektiva iz Valencije, te im je stoga cijeli proces bio veliki izazov. Funkcionalnosti i estetskom izgledu posvećena je jednaka pažnja.

 

Foto: PerezOchando

 

Namjera dizajnera bila je da se predmeti prilagode potrebama životinja, ali i da se bez problema uklope u uređenje suvremenih domova. Obično su kućice i zdjelice konfekcijskog dizajna i prilikom nabavke vlasnici pristaju, u nedostatku boljih i originalnijih rješenja, na određeni kompromis. U oblikovanju im je, ističu dizajneri, bitno bilo postići funkcionalnost, ali i privlačnosti i udobnost – da se životinje osjećaju dobro u svojim skloništima i uživaju u svojim obrocima.

 

Foto: PerezOchando

 

Ta ugoda postignuta je odabirom filca kao osnovnog vanjskog materijala te pjenastog jastuka kojim je ispunjeno dno kućice. Kako bi kućica bila stabilna, korištena je plastična konstrukcija koja je zašivena u tkaninu. Prednji dio kućice ima vrata koja pričvršćivanjem na dršku na vrhu mogu biti otvorena. Kada se vrata spuste, ljubimac dobiva više privatnosti i mir.

Zahvaljujući ručki i mogućnosti da se kućica posve zatvori, ona postaje vrlo kompaktan proizvod koji je jednostavno lako preseliti u bilo koji dio interijera ili nositi je bilo gdje izvan kuće. To je čini idealnim i za odlazak veterinaru ili primjerice na godišnji odmor.

Foto: PerezOchando

 

Dizajn zdjelica za hranu i piće, izrađenih od porculana, uključuje i dodatke u vidu tanjurića koji skupljaju mrvice i prolivenu tekućinu kako se prostor ne bi previše zaprljao.

Kućica se, kao i zdjelice s tanjurićima, proizvodi u dvije veličine i nekoliko boja, što je čini još prilagodljivijom potrebama ljubimca, ali i interijeru.

 

Komentari