IKEA IMA DUGO IŠČEKIVANU KOLEKCIJU: namještaj, rasvjeta, posuđe… koje je osmislila poznata dizajnerica

Varmblixt dizajnerice Sabine Marcelis koju je radila za kuću IKEA je kolekcija koju mnogi s nestrpljenjem iščekuju. Čini nam se da će lampe, tepisi, stolići, zdjele, čaše i ostali komadi za dom oduševiti ne samo njih, nego i sve koji žele obnoviti svoj dom.


 

Švedska kuća IKEA nerijetko surađuje s poznatim dizajnerima, no ova posljednja s posebnim je nestrpljenjem iščekivana. Komadi iz kolekcije Varmblixt, koja je ovih dana puštena u prodaju, ovakvo iščekivanje i opravdavaju.

Foto: IKEA

Iza kolekcije Varmblixt stoji nagrađivana novozelandska dizajnerica Sabine Marcelis koja djeluje u Rotterdamu, a u njoj je nastojala istražiti emotivne efekte rasvjete, ali i ostalih elemenata u domu. Ova se dojmljiva kolekcija sastoji od ukupno 19 proizvoda –  skulpturnih rasvjetnih tijela i modernih dodataka za dom i zasigurno će u njega unijeti toplinu i pozitivnost.

Foto: IKEA

Pored četiri modela rasvjetnih tijela (lustera i lampi) kojima je inspiracija bila krafna, kolekcija sadrži još niz dodataka za dom poput LED zidnog ogledala, prostirki, klub stolića, čaša, bokala, poslužavnika, zdjele, otvarača za boce, mini staklene police i vaze.

Foto: IKEA

“Želja mi je bila primijeniti neočekivani pristup u propitkivanju ideje o funkcioniranju rasvjete u domu, nadahnuti ljude da razmotre nove oblike i elemente koji se stapaju i ističu različite vrste unutarnjih prostora na nove, hrabre i umjetničke načine”, otkriva dizajnerica Sabine Marcelis koja je poznato ime na dizajnerskoj sceni.

Osvojila je niz nagrada za svoje radove, a magazin Wallpaper proglasio ju je 2020. Dizajnerom godine. Časopis Architectural Digest uvrstio ju je na listu stotinu najvažnijih kreativaca na svijetu, i to dvije godine za redom – 2021. i 2022.

Foto: IKEA

“IKEA i Sabine Marcelis zajedno su stvorili emotivan dizajn. Ovi proizvodi bude pozitivna iskustva u domu, i to uz naglašenu svjetlost”, ističe Chiara Ripalti, IKEA inženjer za razvoj proizvoda.

Foto: IKEA

Svi ovi proizvodi nude dozu luksuza, ali su cjenovno sasvim prihvatljivi i mogu se nabaviti u robnoj kući IKEA u Zagrebu.

Foto: IKEA

 

 

Komentari