NIKA ZUPANC OPET ODUŠEVLJAVA: novi komadi poznate slovenske dizajnerice

Poznata slovenska produkt dizajnerica u posljednjih je par mjeseci ostvarila uspješne suradnje s poznatim talijanskim brendovima namještaja. Pogledajte njezine najnovije uratke – komode, sofe, stoliće… i uživajte!

 


Ime Nike Zupanc itekako je poznato u svijetu produkt dizajna i općenito uređenja interijera. Iza ove slovenske dizajnerice su brojne uspješne suradnje s uglednim proizvođačima namještaja i opreme za dom. Na nedavnom salonu u Milanu predstavila se s nekoliko svojih novih proizvoda koje je radila prema narudžbi poznatih brendova.

U nastavku vam donosimo fantastične proizvode koje su od Nike naručili Driade, Queeboo i Ditre.

FOTO: DITRE ITALIA

KOMODA, OGLEDALO I VJEŠALICA FREEZE ME

Tri komada koje je od Nike Zupanc naručio talijanski proizvođač Driade izgledaju doista senzacionalno i teško da ćete ih zaobići u bilo kojem interijeru. Ogledalo Freeze me i komoda Freeze me nastavljaju istraživanje ideje o hvatanju prekrasnog trenutka topljenja, gotovo kao da je riječ o piktogramu, koristeći jednostavne, geometrijske linije i dizajnerska rješenja.

FOTO: DRIADE

Ovoga puta uzbudljivi trenutak topljenja proširen je u većoj mjeri i kao takav daje prekrasan okvir za snimanje i ‘zamrzavanje’ trenutka u kojem se ‘topljivo’ ogledalo savija i prelijeva preko elegantnog i elegantnog minimalističkog ormarića.

FOTO: DRIADE

Elementi koji svi zajedno oblikuju ovu topljivu priču mogu se premještati po komodi, a mogu se koristiti i zasebno, svaki za sebe.

Ogledalo Freeze me može djelovati kao uzbudljiv solo objekt na zidu ili naslonjen na neki komad namještaja, a Freeze me drop kao ručka na frontama ili vješalica za kapute, dajući mogućnost stvaranja nove drame topljenja na bilo kojem zidu.

FOTO: DRIADE

SOFA I FOTELJA VENTO; KLUB STOLIĆ ARCADE

U dizajnu i strukturi sofe Vento koju je radila za Ditre, primjetno je kako je Nika Zupanc nastavlja s istraživanjem oblika, nadahnutim silama prirode koje mijenjaju oblik, poput vjetra ili vode, dopuštajući da linije budu nježno i intuitivno zakrivljene.

FOTO: NIKA ZUPANC

Kao i za fotelju Vento, Ditreov prvi član obitelji Vento, potraga za konstrukcijom kod ovih sofa proizlazi iz zamišljanja prirodnih sila kretanja koje kroz vrijeme polako i nježno oblikuju i okružuju svijet oko nas.

FOTO: DITRE ITALIA

Te su inspiracije dovele do dizajna sofe i fotelje koja u paru može tvoriti modularnu sofu. Komadi su istovremeno elegantni i čisti u svom vizualnom izgledu, ali u isto vrijeme i odaju mekoću i udobnost. Prekrasni izbor tekstila i boja s potpisom Ditre Italia naglašavaju dizajn neočekivanom ljepotom i bezvremenskom elegancijom.

FOTO: DITRE ITALIA

Nika je izradila i klub stoliće Arcade, koji su ustvari nastavak razvijanja ove kolekcije koja sadrži i blagovaonske stolove. Stolići su ‘male sestre’ blagovaonskih stolova Arcade i dijele istu inspiraciju stupovima, arkadama, svodovima…

Dizajnirani su kroz eklektičnu mješavinu ovih tipičnih arhitektonskih elemenata kako bi se stvorio modularan i svestran sustav nosača koji se može koristiti uz odabir različitih oblika i materijala za ploče stolova.

 Stvoreni sustav nosača i različitih ploča stolova nudi niz mogućnosti za raznolike kompozicije ili rješenja za jedan stol.

FOTO: DITRE ITALIA

XOXO STOLICA

Stolica nazvana Xoxo za brand Queeboo svojim dizajnom aludira na našu kulturnu opsjednutost ljepotom i pretvara je u prepoznatljiv komad za bilo koji dom.
Nadahnuta trajnom privlačnošću usana, simbolom želje, pobune i čiste estetike kroz povijest, ova ‘lip chair’ ima svjež pristup. Umjesto doslovnog prikaza, on hvata bit oblika kroz jednu, elegantnu krivulju.

FOTO: QEEBOO


Rezultat? Stolica snažne prisutnosti koja nadilazi trendove. Nedvojbeno je šik, ali nenametljivog dizajna, što je čini svestranim pokretačem u svakoj prostoriji.

FOTO: QEEBOO
Komentari