MI SMO JE VEĆ ZAVOLJELI: Pantone predstavio boju godine za 2020.

Krajem godine s nestrpljenjem iščekujemo vijesti iz Pantonea, američkog instituta za boje jer najavljuje nijansu koja će vladati interijerima u iduće, razdoblju. Za godinu 2020. to će biti Classic Blue 19-4052

 

Američki institut za boje, Pantone, odabrao je „univerzalnog” kolorističkog favorita za 2020. godinu. Riječ je nijansi plave, Classic Blue 19-4052, koju poznajemo i kao kobaltno plavu, a koju Pantone opisuje kao “uvjerljivu prisutnost koja potiče mir, povjerenje i povezanost”.
Dok je ovogodišnja boja Living Coral bila živahna i dinamična, nijansa za 2020., kako navode u Pantoneu, nudi osjećaj mira i spokoja ljudskom duhu, nudeći utočište.
Kobaltno plava boja također se odnosi na komunikaciju, introspekciju i jasnoću. Ostale prednosti ove nijanse uključuju pomaganje u koncentraciji i pomoć u preusmjeravanju misli, posebno u svjetlu tehnologije koja ubrzava razvoj.

 

Foto: Pantone

“Živimo u vremenu koje zahtijeva povjerenje i vjeru. Upravo se takva vrsta samopouzdanja izražava Pantone Classic Blue, čvrstom i pouzdanom plavom nijansom na koju se uvijek možemo osloniti. Ova nijansa plave direktna je asocijacija na beskonačnost večernjeg neba, potiče nas da pogledamo izvan dosega našeg razmišljanja”, ističe Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Colour Instituta.

 

Foto: Pantone

Godišnja boja, koja Pantone najavljuje svakog prosinca, bira se na temelju onoga što se događa u našoj globalnoj kulturi u trenutku i vremenu. Prema Pantoneu, Classic Blue se već koristi u modi, dizajnu interijera, tekstila i grafičkog dizajna pa je za pretpostaviti da će se i više nego dobro snaći u interijerima.

 

Foto: Pantone
Komentari