Od poda do stropa: sve ideje o uređenju na jednom mjestu

Kada imate toliko izbora, ponekad je teško izabrati što je najbolje za vas – posebno kada uređujete vlastiti dom. Zato smo mi tu da vam olakšamo jer sve nove trendove u svijetu podnih i zidnih obloga možete naći na jednom mjestu: InDizajn – Festivalu modernog doma u  sportskoj dvorani Arena u Zagrebu od 26. do 29. rujna

 

 

Baza svakog uređivačkog procesa je odabir materijala i uzoraka za podne obloge. Prirodni drveni proizvodi klasik su s kojim ne možete pogriješiti. Kod našeg izlagača Drvoproizvod pronađite višeslojne masovne podove napravljene od visokokvalitetnog drva kontroliranoga porijekla – možete birati između hrasta, bukve i jasena.

 

Foto: Drvoproizvod

 

DRVONA osim standardne ponude parketa i laminata, ima i SPC vinilne podove – radi se o luksuznim vinilima (LVT) koji kombiniraju prednosti kamene prašine tj. vapnenca, polivinil klorida te stabilizatora. Osnovna obilježja su im 100-postotna vodootpornost, izdržljivost i stabilnost, zbog čega su pogodni za privatne i poslovne prostore, ugostiteljske objekte, kuhinje i kupaonice.

Foto: Drvona

Važno je spomenuti i PPS Galeković koji su vodeći proizvođač masivnih podova i parketa u Hrvatskoj, Imaju više od 50 godina iskustva u obradi, te zajedničkim zalaganjem održavamo tradiciju obrade najboljeg slavonskog hrastovog, bukovog i jasenovog drva.

Foto: PPS Galeković

Sve vrste pločastih materijala moguće je nabaviti i kod Conty Plus proizvođača. Okovi, drvna građa, podovi i sva dodatna oprema namijenjena proizvodnji namještaja, opremanjem objekata različitih namjena i uređenju interijera. Imate pitanje ili želite znati kako prilagoditi podne obloge u svojem interijeru, onda nikako ne propustite posjetiti njihov izložbeni prostor.

Foto: Conty plus

Kada su podovi na mjestu, onda je red za zidne dekoracije. Štukature su trenutno među popularnijim elementima, a osim na podu ili stropu, štukature mogu poslužiti i kao moderna dekoracija na zidovim. U KALCERU tako možete pronaći sve vrste obloga, i to još od 1990. kada je tvrtka i osnovana.

Foto: Kalcer

Kada pričamo o trendovima, BOKART se istaknuo svojim dekorativnim i antiknim ogledalima koja mogu biti izrađena na kaljenom sigurnosnom staklu – i to po dimenzijama po želji. Osim toga, veliki trend su i staklene obloge u kuhinjama.

Foto: Bokart

Da su i tapete jedan od IN elemenata, pobrinula se domaća dizajnerica Josipa Maras koja stvara tapete sjajnih motiva u kombinaciji s ilustracijama i grafikama. Tapete, izrađene inače tehnikom digitalnog slikarstva su k tome i veliki globalni trend u uređenju interijera, pa je bio pravi trenutak za Studijo Tapete. Njihova specifičnost je, osim što su domaći proizvod, i to što su custom made odnosno mogu se naručiti po mjeri i zadovoljiti individualne potrebe i želje korisnika. Oni mogu birati motive i boje, ali i dimenziju te veličinu uzorka.

Foto: Studijo tapeta

 

Ako ipak želite nešto jednostavnije zahvate, onda je nova boja zida idealno instant rješenje. San Marco Adriatica vodeća je kompanija u Italiji kada su u pitanju građevinske zidne boje i premazi. Sve je krenulo od 1937. godine, a danas tamo radi četvrta generacija poduzetnika iz obitelji koja je stekla referentnu reputaciju na međunarodnoj poslovnoj sceni. Potražte ih na sajmu i inspirirajte se novim trendi bojama.

Foto: San Marco Adriatica

 

Zanimljive zidne dekore možete pronaći i u LOFT Home Design ponudi. Tu je kompletan tekstilni program za unutrašnje opremanje, zavjese, dekorativne tkanine, tkanine za outdoor upotrebu, zidne obloge, tapete i sve ostale sitnice koje bi vam mogle zatrebati. Glavna prednost je individualan zaseban pristup svakom klijentu i projektu, te pronalazak rješenja koje će zadovoljiti funkcionalnost, kvalitetu i vizualni dojam.

Foto: Loft

Kada smo kod zanimljiv rješenja za zidove, svakako treba spomenuti i domaći brend 3D Tiles, sistem zidnih panela koje su rađene na bazi kompozita od visokokvalitetnog gipsa ojačanog vlaknima i tako dobivamo 3D efekt. Paneli su originalnog dizajna i napravljeni od prirodnih materijala, te su 100% ekološki. Instalacija je olakšana jednostavnim sistemom utora i pera na bočnim stranama panela te su tako ljudske. Budući da se fuge između 3D panela popunjavaju filerom, nakon toga cijeli zid dobiva jedinstveni monolitni dizajn bez prekidanja pojedinačnih elemenata fugama kao u slučaju keramike ili kamena.

 

Foto: 3d tiles

Sve to i puno više čeka vas na InDizajn – Festivalu modernog doma koji se po četvrti put održava u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29. rujna i kojega podupiru Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb. Četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma, ponuditi kreativne radionice by Bauhaus za sve one koji žele steći novu vještinu, okupiti mlade domaće kreativne na posebno istaknutom “Bazaru” i još mnogo toga.

InDizajn

Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari