INDIZAJN U ARENI ZAGREB: započeo najpopularniji domaći sajam unutarnjeg uređenja

Najveći i najpopularniji sajam na ovim prostorima otvorio je svoja vrata danas. U Areni Zagreb posjetitelje očekuju 80 različitih izlagača, kreativne radionice, izložbe mladih umjetnika, predavanja stručnjaka, panel rasprave te Humanitarni ormar, akcija od koje je sav prihod namijenjen udruzi Mali zmaj.

 


Šesto izdanje sajma interijera InDizajn danas je svečano otvoreno u Areni Zagreb što znači da najveća zagrebačka sportska dvorana ovog vikenda postaje dom najnovijih trendova u svijetu interijera, ali i mnogih drugih kreativnih dizajnerskih sadržaja. I ove godine će svoje proizvode predstaviti više od 80 izlagača iz Hrvatske i regije, a posjetitelje očekuju i “dizajnerska” ulica Bazar, brojna predavanja i radionice poznatih imena iz struke, Humanitarni ormar za udrugu Mali zmaj i mnogi drugi sadržaji.

Na svečanom otvorenju sajma bili su i Nikolina Pišek, Mirna Maras Batinić, Aleksandar Šekuljica, Ivan Tandarić, Marijana Mikulić, Ivana Vukušić i Andrea Andrassy.

Mirjana Mikulec / Foto: Sanjin Kaštelan

SVE O INTERIJERIMA I ARHITEKTURI NA JEDNOM MJESTU

Spremni smo za novo izdanje sajma. Svi izlagači, partneri, suradnici, svi su tu i hvala svima što su nam se i ove godine pridružili u projektu. Okupili smo ponovno i brojne kreativce i umjetnike, pripremili zanimljive sadržaje za sve posjetitelje i nadamo se da će i ove godine svi uživati. Trudimo se svake godine osmisliti nešto novo i drugačije, ali srž ostaje ista – ovih dana se u Areni Zagreb svi posjetitelji mogu informirati o najnovijim trendovima u uređenju interijera, otkriti kreativne komade namještaja, ukrase za dom, otkriti zanimljive mlade umjetnike i vidjeti njihov rad, naučiti nešto novo, upoznati zanimljive ljude, sresti kolege iz branše…Nas raduje okupljati sve te ljude na jednom mjestu”, komentirala je najpoznatija hrvatska dizajnerica interijera i pokretačica sajma InDizajn Mirjana Mikulec.

Filip Galeković, Aleksandar Šekuljica, Mirjana Mikulec i Ivan Tandarić / Foto: Sanjin Kaštelan

 

Stručna predavanja za arhitekte i druge zainteresirane danas su održali Hans Martin Halleraker koji je predstavio radove jednog od trenutno najprestižnijih arhitektonskih studija na svijetu – norveške Snøhette te poznati regionalni stručnjak Danilo Grahovac iz studija A&D iz Beograda.

Osim toga, danas su na rasporedu paneli “Interijeri i društvene mreže” i ”Utjecaj interijera na odabir turističke destinacije”, a sutra ”Žene poduzetnice u sferi uređenja i opremanja interijera” i onaj o još nedovoljno istraženoj ulozi “Umjetne inteligencije u domu” te radionice Art&Wine akademske slikarice iz Rijeke Mirne Sišul i Mini radionica bojanja namještaja pod vodstvom redizajnerice namještaja i dizajnerice interijera Ivančice Kršek, koja stoji iza brenda Makeover Addict.

Predavanje arhitekta Hansa Martina Hallerakera / Foto: Sanjin Kaštelan

Nedjelja je rezervirana za radionicu Osnove keramike koju će voditi mlada akademska kiparica i keramičarka iz Splita Tea Radić.

Tijekom cijelog vikenda najbolji domaći kreativci predstavljaju svoje proizvode u sklopu Bazara – već tradicionalnog dijela programa InDizajna, a među tim kreativcima su Atelier Ligero, Īmāno Studio, Dnevna doza biljaka, Walden, Gita lampshades, Studio PI, Bradonja&Plava, QLORETT, studio Kalevski, Yella, Mirna Sišul Originals & Prints, Design4pets, Inivalu Dreams, MossArt te MyStory.

Svoje kreacije na InDizajnu će predstaviti i Tena iz Međimurja, rođena s Downovim sindromom, koja je završila strukovnu školu i danas izrađuje najslađe ukrasne jastučiće.

Šesto izdanje sajma interijera InDizajn / Foto: Sanjin Kaštelan

Posjetitelji će osim modernih predmeta i savjeta za uređenje doma kući moći ponijeti i nove komade za svoju jesensku garderobu. Naime, poznati hrvatski celebrityji i influenceri poput Marijane Batinić, Petra Graše, Lane Jurčević, Nike Turković, Andree Andrassy, Anite Dujić, Tatjane Jurić, Saše Lozara, Marka Vuletića, Dore Martinović, Paule Sikirić, Jelene Glišić, Mirne Maras Batinić, Mirjane Mikulec, Lejle Filipović, Borne Kotromanić i mnogih drugih donirali su osobne komade iz svojih ormara za akciju Humanitarni ormar.

Radi se o svojevrsnom buvljaku od kojeg je sav prihod namijenjen štićenicima udruge Mali zmaj – siromašnoj i nezbrinutoj djeci.

Marijana Mikulić i Mirjana Mikulec / Foto: Sanjin Kaštelan

Za one koji više naginju tradicionalnoj umjetnosti, pripremljena je izložba radova mladih grafičara, dizajnera i kipara, za djecu je osiguran razigrani Dječji kutak, a za sve posjetitelje pripremljena je i bogata nagradna igra s fondom nagrada većim od 30 tisuća eura.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

Mirna Maras Batinić i Mirjana Mikulec / Foto: Sanjin Kaštelan
Mirjana Mikulec i Nikolina Pišek / Foto: Sanjin Kaštelan
Komentari