MODERNI MAKEOVER BUCKINGHAMSKE PALAČE: Pogledajte kako bi to izgledalo

Kraljevska rezidencija Buckinghamske palače poznata je po kraljevskom bogatstvu i tradicionalnom grandioznom interijeru koji prikazuje likovnu umjetnost, skulpture i dragocjene poklone i predmete koje posjeduje Kraljevsko imanje.

 

 

Najpoznatija palača na svijetu prolazi kroz obnovu vrijednu 369 milijuna funti, s naglaskom na zamjenu vodovodnih, toplinskih i električnih instalacija. Budući da je riječ o opsežnoj adaptaciji, planirano je da će ona biti završena tek 2027. godine. Do tada je preko 3000 predmeta iz kraljevske kolekcije premješteno ili stavljeno na čuvanje.

No, sve nas ipak zanima što je s interijerima, hoće li i oni biti obnovljeni? Nažalost, takve informacije još nisu poznate javnosti. Međutim, neki kreativci su se pobrinuli i svojim idejama dali nam za maštati, a mi se pitamo što bi kraljevska obitelj pomislila kad bi Buckinghamska palača dobila jedan doista moderni makeover?

Dizajner iz David Wilson Homes agencije uz pomoć 3D programa za vizualizaciju interijera proizveo je nekoliko stilskih varijanti jedne od najatraktivnijih soba u Palači – Bijele sobe za crtanje. U tako velikom prostoru kod uređivanja možemo pustiti mašti na volju, a upravo to su dizajneri i učinili. U potpunosti su promijenili tradicionalni izgled prostorije igrajući se bojom zidova, namještajem, ukrasima, detaljima i rasvjetom.

Koja verzija je vaš favorit?

 

SKANDINAVSKI STIL

Poznat po svojoj jednostavnosti, iskoristivosti prostora i ljepoti, ovaj stil bazira se na funkcionalnosti, čistim linijama, besprijekornoj izradi i nenametljivoj eleganciji. Velika pažnja poklanja se upotrebi prirodnog svjetla i dobroj rasvjeti, a karakterizira ga korištenje prigušenih zemljanih tonova i bijele boje, kvalitetnih materijala i minimalnog korištenja ukrasa.

Foto: David Willson Homes

BOTANIČKA RAPSODIJA

Od tapeta s uzorkom prirode do suptilnih zelenih akcenata i izloženih biljaka, ​​botanički interijeri donose dašak prirode u dom. Kombinacija tamnog drveta i cvjetnih uzoraka pogoduju rustikalnom izgledu. Ako razmišljate o pretvorbi svog doma u zeleno utočište, istražite koje će biljne vrste najbolje uspjeti u vašem prostoru; neke uspijevaju u hladnijim uvjetima, dok druge preferiraju više sunca.

Foto: David Willson Homes

ART DECO

Stil Art Deco je nezaobilazna točka u povijesti arhitekture i dizajna 20. stoljeća, a i danas je iznimno popularan kod uređenja prostora. Može se opisati kao simbol raskoši koja je savršeno funkcionalan. Dragocjene teksture, namještaj u jednostavnim linijama i vibrirajuće boje definiraju osnovne principe interijera, te skiciraju fascinantnu atmosferu s nježnom i profinjenom ekstravagancijom.

Foto: David Willson Homes

MEMPHIS STIL

Razigranost, šarenilo i spajanje nespojivog u uređenju interijera predstavljaju ovaj stil. Obilježio je estetiku 80-ih godina prošlog stoljeća, no ponovno se vratio i to na velika vrata. Ne prestaje oduševljavati ljubitelje dizajna interijera. On vrlo uspješno miješa oblike, boje, dezene i materijale pa ta kombinacija svega i svačega izgleda na prvi pogled kaotično, a na drugi zavodljivo i zabavno. Ovaj stil odlično podnosi sve boje.

Foto: David Willson Homes

FUTURISTIČKI STIL

Futurističke ideje vezane uz dizajn interijera često se viđaju u raznim filmovima o budućnosti, a takva estetika u posljednje vrijeme sve češće postaje i dio naše stvarnosti. Bijela boja, minimalizam i stroge geometrijske linije glavne su karakteristike kada pričamo o futurizmu kao stilu uređenja interijera. Ono što ga karakterizira svakako su čistoća i prozračnost koju ćete teže pronaći u klasično uređenim domovima.

Foto: David Willson Homes
Komentari