SVJETSKO A NAŠE: Prostoria predstavila svoje nove dizajnerske komade na prestižnom sajmu u Kölnu

Poznati domaći proizvođač dizajnerskog namještaja, Prostoria, na poznatom svjetskom sajmu u njemačkom Kölnu predstavlja svoje novitete. Otkrivamo vam o kojim komadima namještaja je riječ

 

 

Prostoria na znamenitom međunarodnom sajmu IMM Cologne, koji se od 13. do 19. siječnja održava u njemačkom Kölnu, lansira dizajn svojih novih proizvoda, među kojima se ističu atraktivne modularne sofe ABSENT i AFTER (dizajn – Numen/ForUse).

ABSENT je svojevrsni vrhunac Prostorijinog znanja u dizajniranju komfora jer je ovom sofom ostvaren poseban osjetilni doživljaj sjedenja na granici s ležanjem, koji se opisuje kao “bestežinska zona udobnosti”. Kada u okruženju doma odložite svoj zaštitini oklop, u dodiru s Absentom vaše se tijelo spontano opušta, a um se smiruje. Absentov dizajn omogućava da skliznete u zonu udobnosti, onu unutarnju bestežinsku dimenziju u kojoj osjećate sigurnost.

 

Sofa Absent / Foto: Ercegović & Zelmanović

 

Modularna sofa AFTER je, s druge strane, dizajn namještaja koji postaje dijelom arhitekture. Radikalno jednostavan i čist, dizajn modularne sofe AFTER vođen je idejom trodimenzionalne kompozicije koja je u suprotnosti s tradicionalnom definicijom uređenja interijera i kauča u obliku slova L. Ovaj koncept nudi rješenje za vaš cijeli projekt dizajna interijera, a temelji se na četiri osnovna elementa – naslonjaču, dva kutna elementa i tabureu.

Sofa After / Foto: Ercegović & Zelmanović

 

U kolekciji stolica, čak su dva noviteta u kolekciji Strain – stolice STRAIN i UNSTRAIN, koje je dizajnirao Simon Morasi Piperčić. Iako slične zbog dodatno pojednostavljenog oblika, razlikuju se u odnosu na glavno obilježje cijele obitelji proizvoda Strain – međusobno isprepletene spojeve nogu. Strain zadržava isprepletenost kojom se postiže potrebna krutost konstrukcije, a Unstrain to oslobađa i tako postaje praktično složiva.

Stolice Strain / Foto: Prostoria

Kod nove stolice PIUN (dizajnerski studio Grupa), izazov je bio dizajnirati laganu stolicu s rukonaslonom koja je ujedno i složiva, karakteristika potrebna za ugostiteljske interijere.  Piun je  prozračnog karaktera, a sam je dizajn posebno funkcionalan, a ona udobna te lagana za prenošenje i slaganje.

 

Stolica Piun / Foto: Prostoria

 

TINKER je također dizajnirala Grupa, a omogućava udobno sjedenje i opušten rad pored stolića srednje visine. Jastuk sjedišta namjerno je omekšan da bi se dodatno naglasio osjećaj udobnosti koji je također postignut cjelokupnom ergonomijom. Oblik naslonjača naglašen je naslonom izrađenim od drveta te sjedalom presvučenom tkaninom ili kožom.

 

Naslonjač Tinker / Foto: Prostoria

 

Novi član kolekcije fotelja TRIFIDAE je konferencijska fotelja, a njezina glavna karakteristika je uspravniji naslon i sjedalo više nego na ostalim proizvodima Trifidae. Ova funkcija omogućuje sjedenje uz stolove standardnih visina u poslovnom okruženju ili pak restoranskim interijerskim situacijama. Popularna kolekcija OBLIQUE, u Kölnu je predstavljena  u verziji s čak 6 novih verzija nožišta, a sam naslonjač u dvije nove varijacije nožišta.

Stolice Trifidae / Foto: Prostoria

 

AVET je novi vizualno dominantan dizajn stolića iz Prostorije (Numen/ForUse) čija je osnova lagana trokutna metalna konstrukcija čije tanke linije odišu krhkošću i lakoćom. Dodatkom zatamnjene staklene plohe stol se gotovo dematerijalizira i postaje elegantna silueta što objašnjava i prikladno ime koje je dobio – Avet (što znači duh ili fantom).

Klub stolić Avet / Foto: Prostoria

 

Komentari