OVO JE ONO ŠTO STE DUGO ČEKALI: radionica uzgoja kućnog bilja za početnike

Jeste li od onih koji smatraju da zelenilo nije za vas te tvrdite da vam i umjetno cvijeće uvene? Prijavite se na radionicu Uzgoj bilja za početnike by Bauhaus koju će na InDizajn sajmu održati popularni dvojac iz Dnevne doze biljaka. Primjerak koji ćete posaditi na radionici nosite kući!

 

 

Sada već tradicionalnim radionicama koje se održavaju u sklopu sajma InDizajn u zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena od 26. do 29. rujna, ove godine će se pridružiti i Dnevna doza biljaka. I to s vođenjem dviju radionica – Terarija te Uzgoja biljaka za početnike. Nedavno smo najavili radionicu u kojoj ćete naučiti sve o izradi terarija , a sada vam predstavljamo radionicu idealnu za one koji bi željeli da njihov dom napokon bude ispunjen zelenilom. Onim pravim, naravno! Tomislav Štrkalj i Leon Božić, zeleni kreativni dvojac koji stoji iza Dnevne doze biljaka (@dnevnadozabiljaka), otkrili su nam što sve očekuje polaznike radionice Uzgoj biljaka za početnike by Bauhaus. Iako, radionica će biti itekako korisna i za sve koji se već imaju iskustva u uzgoju zelenila…

“Nećemo baš pričati o najmodernijim načinima uzgoja, nego ćemo krenuti s osnovama. Radionica je namijenjena svima koji žele svoje interijere i živote oplemeniti zelenim ljubimcima, ali nisu sigurni u sve korake. Dakle, tu uključujemo sve – i potpune početnike , ali i one koji već nešto znaju, ali žele proširiti i potvrditi to znanje“, objašnjava Leon te dodaje kako su biljke neizostavni dio svakog doma.

 

Foto: Dnevna doza biljaka

 

“Biljke su doista svuda oko nas i svi ih spominju kao nešto što jednostavno moraš imati u životnom prostoru, ali nažalost ne dolaze uz upute za korištenje. E, tu upadamo mi. Jer, za svakoga ima spasa, nitko ne mora biti osuđen na suživot s plastičnim biljkama. Čak i ako živite u podrumu možete imati biljke jer danas postoje razne žarulje za uzgoj biljaka tako da niti prirodno svjetlo nije uvjet”, šaljivo komentira naš sugovornik.

Ono što nas sve zanima jest što će konkretno polaznici naučiti i saznati na radionici koja će se odvijati 29. rujna u prostorima dvorane Arena?

“Sudionici predavanja i radionice naučit će sve – počevši od odlaska u vrtni centar i biranja biljke, pa do odabira kvalitetnog supstrata, miješanja supstrata s drugim materijalima kako bi se osigurala rahlost, zatim smještanja biljke na odgovarajuće mjesto te kako se brinuti o biljci u različitim godišnjim dobima, kako presaditi i razmnožiti biljku itd. Dio predavanja bit će i praktičan tako će svatko moći učiti na primjeru, a ne samo slušajući nas”, naglašava Leon.

 

Foto: Dnevna doza biljaka

 

I šećer za kraj radionice: sve ono što će polaznici naučiti moći će primijeniti na novoj biljci koja odlazi s njima doma!

Leon i Tomislav uvjereni su da će radionica svima produbiti odnos prema biljkama, a nekima posve promijeniti percepciju.

“Jednom kad shvatiš da je ta biljka izvan tvoje kontrole, da nije samo dizajnerski komad i onda kad je počneš doživljavati kao novi život s kojim dijeliš prostor, tada je počneš potpuno cijeniti. Svaki novi list, mladica i promjena na toj biljci puno ti znači jer znaš da ta biljka napreduje upravo zato što joj ti pomažeš i razumiješ je. Biljka nije samo lončanica na prozorskoj dasci ili fikus koji ti odgovara uz novu boju zidova, ona je puno više od toga i stvarno podiže kvalitetu života, ali ključan je taj dio shvaćanja i razumijevanja biljke”, ističe Leon.

 

Foto: Dnevna doza biljaka

 

Do svoga mjesta za radionicu Uzgoj biljaka za početnike koja će se održati 27. rujna u 11 sati možete doći putem sustava Entrio OVDJE

Tijekom trajanja sajma bit će organizirane i druge radionice, tako da će posjetitelji koji se prijave za pojedine radionice moći saznati sve o izradi kokedame pod vodstvom poznate vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, otkriti sve o osnovi rada s keramikom pod vodstvom Tee Radić dok će Ivona Martinčić iz brenda Voona polaznike naučiti kako izraditi tapiseriju.

 

 

 

Komentari