LIJEPA KOKEDAMA: poznata vrtlarica pokazat će vam kako ju možete sami izraditi

Posebnost InDizajn sajma je i ta što angažira kreativce koji zainteresiranima prenose bogato iskustvo i umijeće putem radionica. Jedna od njih ove godine je “vrtlarica” Kornelija Benyovski Šoštarić koja će održati radionicu kokedame. Što je kokedama, kada i gdje se održava radionica te kako možete doći do mjesta na njoj, saznajte u nastavku!

 

 

Korneliju Benyovsky Šoštarić javnosti ne treba posebno predstavljati – njezina je emisija “Vrtlarica” godinama bila jedna od najgledanijih domaćih tv formata, a originalan, kreativan i stručan pristup mnoge su potaknuli da se i sami počnu baviti uzgojem bilja i zasade svoj mali vrt. Od mnogih je gledatelja nesklonih vrtlarenju stvorila prave zaljubljenike u ovaj plemeniti i koristan hobi.

Stoga vjerujemo da će angažman ove ekspertice za hortikulturu i organsko vrtlarstvo na sajmu 4. InDizajn – Festival modernoga doma biti prava radosna vijest za sve ljubitelje zelenila. Kornelija Benyovsky Šoštarić vodit će 29. rujna u 17 sati kreativnu radionicu kokedame by Bauhaus. Posjetitelji radionice naučit će izrađivati ovu neobičnu i prekrasnu zelenu dekoraciju.

 

Foto: Domino

Kokedama je način oblikovanja bonsai biljaka koji potječe iz Japana, a zaludio je obožavatelje zelenila i neobičnih ukrasnih detalja. Riječ je o uzgoju biljaka u zemljanoj kugli prekrivenoj mahovinom koja zadržava vlagu i izgleda izvrsno obješena u interijeru ili postavljena na stol bez pravog lončića. Posebnost kokedame jest što će uvijek ostati iste veličine odnosno zadržat će svoj minijaturni oblik.

Do svoga mjesta za radionicu kokedame koja će se održati u nedjelju, 29. rujna u 17 sati možete doći putem sustava Entrio OVDJE

Foto: Remodelista

 

Tijekom trajanja sajma bit će organizirane i druge radionice, tako da će posjetitelji koji se prijave za pojedine radionice moći saznati sve o izradi terarija i educirati se o osnovama uzgoja bilja pod vodstvom poznatog dvojca Dnevna doza biljaka, otkriti sve o osnovi rada s keramikom pod vodstvom Tee Radić dok će Ivona Martinčić iz brenda Voona polaznike naučiti kako izraditi tapiseriju.

InDizajn – Festival modernog doma, koji se po četvrti put održava u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29. rujna, poduprli su Hrvatska gospodarska komora, kao i Grad Zagreb. Pored radionica, četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma te okupiti mlade domaće kreativne na posebno istaknutom “Bazaru” i još mnogo toga. Za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

Komentari