Dnevna doza biljaka uči vas kako izraditi terarij koji će krasiti vaš dom

Na kreativnoj radionici by Bauhaus možete naučiti sve tajne izrade, održavanja i uzgoja terarija, a svoj primjerak koji ćete sami izraditi nosite kući!

 

Terariji su vrlo popularan način kako unijeti malo zelenila u svoj dom, pričaju nam Leon i Tomislav, a idealni su za sve nas koji nemamo vrt ili pak želimo mali odmak od klasičnog načina uzgoja “zelenih” ljubimaca.

Terarij je jedan od najboljih načina za doživjeti pravu džunglu u vlastitom domu, osim ako odlučiš dnevnu sobu preobraziti u staklenik. Dakle, to je samoodrživi biljni sustav – biljke se zalijevaju kondenzacijom, a putem fotosinteze proizvode kisik i hranu. To znači da zalijevanje neće biti problem! To je veliki benefit terarija – ističu Leon i Tomislav koji su hrvatsku javnost naprosto zarazili ljubavlju prema biljakama i zelenilu, a otkrili su nam i kako će izgledati radionica.

– Radit ćemo terarij zatvorenog tipa u velikoj, ukrasnoj staklenci. Sudionici će naučiti kako ispravno izraditi terarij, počevši od drenažnog sustava, sustava za pročišćivanje pa do sadnje biljaka i “hardscapinga”, odnosno dekoracije kamenjem i suhim granama. Naravno, polaznici će dobiti i upute za daljnje održavanje terarija, a moći će svoje znanje proširiti među prijateljima ili ih samo iznenaditi unikatnim poklonom – zaključuje Leon te dodaje da je radionica namijenjena svima koji vole biljke, neovisno o tome jesu li početnici ili ne, a svidjet će se i kreativcima koji traže nove načine kako isprobavati svoje kreativne ideje.

Kreativni dvojac još je istaknuo kako vjeruju u to da se znanje prenosi na praktičan način pa će radionica krenuti s izradom terarija, korak po korak, a svaki će biti praćen detaljnim objašenjima.

– Naravno, nas dvojica smo tu da odgovorimo na svako pitanje i pomognemo riješiti svaku nedoumicu – zaključuje DDB, a svoje mjesto na ovoj zanimljivoj radionici pod pokroviteljstvom Bauhausa možete osigurati putem linka.

osim izrade Terarija, na kreativnim radionicama pod pokroviteljstvom Bauhausa možete naučiti i sve o uzgoju sobnog bilja, kako izraditi tapiseriju, osnove keramike i još mnogo toga, a cijeli popis pogledajte ovdje.

Kreativna radionica izrade terarija pod vodstvom kolektiva Dnevna doza biljaka održat će se 26. rujna u 17 sati, tijekom trajanja sajma InDizajn – Festival modernog doma. Sajam u sportskoj dvorani Arene Zagreb možete posjetiti od 26. do 29. rujna, a očekuju vas deseci izlagača iz sfere opremanja doma, bogat nagradni fond, stručna predavanja, kreativne radionice i još mnogo toga. 

foto: Dnevna doza biljaka

Komentari