Jedini hotel koji je projektirala i dizajnirala slavna Zaha Hadid napokon otvoren

Opus je jedna od najpoznatijih novih građevina u Dubaiju, koju potpisuje slavna arhitektica Zaha Hadid, pa je i otvaranje hotela Me Dubai Opus koji zauzima većinu njezine površine, s nestrpljenjem iščekivano

 

 

U kvartu u kojem je i čuvena, najveća zgrada na svijetu, Burj Khalifa, niknula je nova, koja bi joj, barem kada je o arhitekturi riječ, mogla biti velika konkurencija. Tim više što iza projekta Opus, kako se zdanje zove, stoji Zaha Hadid Architects studio i što je riječ o doista spektakularnoj građevini koja se proteže na površini od 84 300 četvornih metara.

Foto: Laurian Ghinitoiu

Zgrada je ovih dana zaživjela u svom punom sjaju jer je otvoren hotel Me Dubai Opus koji zauzima većinu njezine površine dok ostatak čine trgovine, restorani, luksuzni apartmani i uredi. Kako je projekt nastajao punih 13 godina, ovo je doista najiščekivanije otvaranje nekog hotela koji sada spremno prima svoje prve goste. Me Dubai Opus ima 74 spavaće sobe i 19 apartmana.

Foto: Laurian Ghinitoiu

To je ujedno i jedini hotel na svijetu čiji kompletan unutarnji i vanjski izgled, uključujući i dizajn namještaja, potpisuje pokojna Zaha Hadid, koja je preminula prije četiri godine tako da nažalost nije uspjela dočekati njegovo otvorenje.

Foto: Laurian Ghinitoiu

 

Opus osvaja već svojim oblikom – izvana izgleda kao gigantska kocka s amorfnom rupom koja se probija kroz njegovo središte i nudi pogled na grad, iako je u stvari  načinjen od dva tornja povezana na vrhu i dnu kako bi stvorio efekt praznine u sredini.

Foto: Laurian Ghinitoiu

Dodatna atrakcija je pročelje obloženo s oko 4000 staklenih panela koje savršeno reflektiranju okolinu – drveće ispred zgrade, vizure grada, nebo… Svaki panel opremljen je LED rasvjetom koja omogućuje gostu personalizaciju sobe.

Sve sobe opremljene su kupaonskom kolekcijom “Vitae” koju je Zaha Hadid dizajnirala 2015. za brend Noken Porcelanosa.

Foto: Laurian Ghinitoiu
Komentari