KAD DRVO ZAMIJENI PLASTIKU: pogledajte odličnu Kartellovu liniju namještaja od drva

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača namještaja od plastike i njenih varijacija nedavno je predstavio namještaj od drva u suradnji s dizajnerom Phillipom Starckom koji stiže u prodaju.

 

 

Ova renomirana talijanska tvrtka u svom asortimanu ima neke od legendarnih klasika dizajna poput stolice Louis Ghost i Bourgie lampe, a ono po čemu se izdvajaju od ostalih upravo je isključivo korištenje plastike. Tako su od ovog svestranog materijala izrađivali sve, od stolnih lampi i stolica po kojima su najpoznatiji, pa sve do prepoznatljivih pomoćnih stolića ili pak ukrasnih komada i dekoracija.

 

 

U Kartellu ističu da je ovo možda i najvažniji korak u povijesti brenda uopće. Nakon tri desetljeća istraživanja i traženja idealnog načina za obradu drva, napokon su, ističu, pronašli način kako od ovog plemenitog i prirodnog materijala stvarati konture i linije koje je dosad bilo moguće dobiti samo od plastike i njenih varijacija, odnosno korištenjem kalupa. Korištenjem vrlo tankog sloja drveta od svega jednog milimetra, uspjeli su dobiti prilagodljiv materijal od čije kombinacije s plastikom mogu stvoriti oblike koji se potpuno prilagođavaju ljudskom tijelu, zadovoljavaju ljudsku potrebu za prirodom i, što je najvažnije, koriste minimalnu količinu drva za svoju liniju. Tako je, ističu, Smart wood svojevrsna oda prirodi.

 

 

Inače, ovo nije prva suradnja poznatog brenda i Starcka, za čijim se dizajnom otimaju gotovo svi brendovi današnjice iz opremanja doma. Sinergijom Kartella i Starcka nastali su gore spomenuta Louis Ghost, ali i Victoria Ghost, Masters stolica i mnogi drugi proizvodi koji su postali instant klasici. No, osim ove svojevrsne revolucije za sam brend, Starck i Kartell potpisuju jedno od najvećih iznenađenja predstavljenih na ovogodišnjem sajmu Salone del Mobile, a to je A.I., stolica za čije je stvaranje zaslužna upravo umjetna inteligencija, a ne ljudsko promišljanje i kreativni proces dizajna.

Sudeći po svemu, iz radionice ovog dvojca čeka nas još puno odvažnih i uzbudljivih rješenja koja će, ne sumnjamo, ući u povijest dizajna.

 

 

 

 

Fotografije i izvor: Kartell.com

Komentari