Dođite na Dan otvorenih vrata i saznajte sve o školi Mirjane Mikulec

Pozivamo vas na Dan otvorenih vrata škole u ponedjeljak 23. rujna od 17 do 19 sati u Žerjavićevu 19. Razgledajte prostorije, upoznajte suradnike i predavače te saznajte sve što vas zanima o školi, upisima, programu…

 

 

Jedna od najpoznatijih dizajnerica interijera na ovim prostorima, Mirjana Mikulec, otvorila je školu za dizajn interijera. Punog naziva “Dizajn interijera Mirjana Mikulec – ustanova za obrazovanje odraslih”, škola je to koja će biti posvećena obrazovanju svih zainteresiranih upravo za ovo sve popularnije zanimanje.

 

Foto: Rajna Raguž

 

Polaznici će iz prve ruke imati priliku naučiti sve tajne ovog izazovnog i kreativnog zanimanja koje pobuđuje sve veći broj zainteresiranih, a samoj je Mirjani otvaranje ovakve ustanove velika želja koju je napokon ispunila. Svestrana dizajnerica interijera i poduzetnica ističe da je upravo obrazovanje i kontinuirano ulaganje u znanje ključ uspjeha u ovom zanimanju te dodaje da je ono što razlikuje njenu školu od ostalih na tržištu posebna posvećenost praktičnom dijelu nastave.

Cilj nam je pružiti konkretna i potrebna znanja za uspješno bavljenje ovim poslom, no pravi jamac stručnosti je zapravo iskustvo. I sama sam se u to uvjerila kada sam se tek počinjala baviti dizajnom interijera, tako da sam odmah u početku pisanja programa znala da je upravo to ono što će činiti razliku.”

Mikulec dodaje i da je okupila impresivan broj stručnjaka iz područja uređenja interijera, arhitekture i dizajna čija će stručnost nesumnjivo svim polaznicima biti pravio vrelo korisnih savjeta, relevantnog znanja i, naravno, primjera iz prakse. Kako je naglasak stavljen na individualan pristup, formirane su u manje grupe polaznika.

Foto: Rajna Raguž

 

Polaznici će imati prilike vidjeti i sami sudjelovati u kreativnom procesu izrade rješenja za uređenje interijera, od samog početka pa sve do kraja.

Iako se situacija posljednjih godina bitno promijenila, i danas postoje mnogi koji misle da se dizajn interijera svodi samo na odabir materijala i boja, no to je toliko daleko od istine. Ovo je zahtjevno, iscrpljujuće, ali nadasve ispunjujuće zanimanje. Nema ljepšeg nego vidjeti plod svog rada i zadovoljnog klijenta i zato želim sve stečeno znanje prenijeti na neke nove generacije koje će promicati dizajn interijera i, napokon, na određeni način podizati razinu kulture življenja u Hrvatskoj.” – zaključuje ova poduzetnica koja se dizajnom interijera bavi petnaestak godina.

 

Foto: Rajna Raguž

Inače, osim uspješnog dizajnerskog studija, Mirjana je i autor brojnih domaćih naslova o dizajnu interijera i uređenju doma, urednica specijalizirane i cijenjene emisije InDizajn s Mirjanom Mikulec koja se emitira već osam godina na RTL-u, ali i idejna začetnica sajma interijera koji se ovog rujna održava četvrti put u Areni Zagreb. Svestrana i poduzetna Mirjana dodaje i da će mnogim polaznicima biti zanimljivo vidjeti i kako izgleda snimanje spomenute emisije, ali i upoznati se načinom rada u studiju za dizajn interijera.

Nastava počinje 14. listopada, a iako je većina mjesta već popunjena, polaznici se još uvijek mogu upisati. Prva je godina posvećena stjecanju osnovnih znanja i oslobađanju kreativnosti, a njenim završetkom polaznici će steći zvanje stilista interijera. Nakon završene druge, slijedi i zvanje dizajnera interijera.

 

Foto: Rajna Raguž
Foto: Rajna Raguž
Komentari