Kada se zelenilo useli u interijere: produljite ljeto u svoja četiri zida

Prirodni elementi u svakom interijeru osvježe prostor i unesu pozitivnu energiju. Na InDizajn sajmu interijera i ove ćete godine moći pronaći inspiraciju kako urediti svoj životni prostor u skladu s eko trendovima.

 

 

Priroda pozitivno utječe na mentalno zdravlje, smanjuje depresiju, ima snažan utjecaj na socijalno raspoloženje, smiruje, podiže energiju i općenito oslobađa nas od stresa. Zato je važno i svoj životni prostor osvježiti i „pozeleniti“.

S tom je idejom nastao i Tech Garden. Tako vaše interijere mogu krasiti stabilizirani zeleni zidovi od mahovine i cvijeća, mala i velika stabla, bonsai stabalca, kugle od mahovine – bez zalijevanja, podrezivanja, sunca ili tla. Ovom tehnologijom stabilizacije, obrađuju se mahovine, lišajevi i ostalo bilje na određenu bazu koja je pogodna za pokrivanje svih vrsta unutarnjih zidova i primjene za sve vrste interijera. Stabilizirane biljke su 100%, a proces je potpuno ekološki. Smjesa koja se koristi u postupku je biorazgradiva.

 

FOTO: TECH GARDEN

 

Sve za hortikulturu i floristiku, možete pronaći i kod našeg izlagača Iris MBM. Od vanjskog bilja, lončanica, rezanog cvijeća, opreme, sadnog materijala, do ukrasnog materijala i pribora… Većina biljaka koje se uzgajaju kao sobno bilje već su prilagođene za uzgoj na tipičnim kućnim temperaturama – između 15 ° i 25 ° C. U Vrtnom centru tako možete pronaći različito bilje, a vrtni stručnjaci će vas rado uputiti i pružiti vam savjete za njegu i održavanje.

 

FOTO: IRIS MGM

 

InDizajn – Festival modernog doma po četvrti put održava se u sportskoj dvorani Arena Zagreb od 26. do 29.rujna kojeg su poduprli Hrvatska gospodarska komora, kao i Grad Zagreb. Četverodnevni sajam i ove će godine okupiti brojne izlagače iz svih sfera opremanja doma, ponuditi kreativne radionice by Bauhaus za sve one koji žele steći novu vještinu, okupiti mlade domaće kreativne na posebno istaknutom “Bazaru” i još mnogo toga.

Osim toga, za vrijeme sajma održat će se i Humanitarni buvljak s poznatima u organizaciji udruge Nismo same, a humanitarni karakter ima i izložba studenata ALU u Zagrebu koji će se predstaviti u sklopu hvaljenog projekta Cash&Carry by HEP. Oni najmlađi moći će se zabaviti na dječjem kutku by Kraš gdje ih očekuje bogat animatorski program.

InDizajn

Najuzbudljiviji dio sajma, posebice za one koji maštaju o uređenju i opremanju doma svakako je bogata nagradna igra u kojoj možete osvojiti mnoštvo nagrada za svoj dom, od čega je najvrjednija kuhinja by Prima u vrijednosti od 30 000 kn. Sve to i još mnogo toga očekuje vas na nikad bogatijem i raznolikijem sajmu pod palicom Mirjane Mikulec, pa svakako posjetite četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma.

 

Komentari