PETI INDIZAJN U ARENI: otvoren je najveći sajam interijera na ovim prostorima

InDizajn sajam otvorio je svoja vrata po peti puta! Posjetitelji će sve do nedjelje u 20 sati moći razgledati što nudi 80 izlagača, kupovati proizvode mladih hrvatskih poduzetnika te sudjelovati u humanitarnom buvljaku kao i osvojiti vrijedne nagrade

 


Peto izdanje InDizajn sajma, festivala modernog doma koji će kroz tri dana, odnosno do nedjelje, posjetiteljima nuditi uvid u nove trendove u uređenju interijera, radionice, humanitarni buvljak i aukciju, predavanje stručnjaka iz svijeta arhitekture te izložbu mladih likovnih umjetnika, otvoreno je danas u zagrebačkoj Areni.

Uz osobe iz javnog života poput Indire Levak, Marijane Mikulić, Ankica Dobrić, Ines Preindl, Lejle Filipović, Borne Kotromanić, već u prvim satima sajma i mnogobrojni su posjetitelji odlučili pogledati što nudi više od 80 izlagača na pet tisuća četvornih metara Arene.

Indira Levak, Mirjana Mikulec i Ines Preindl na otvorenju InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

„Ovo bi zapravo bilo sedmo izdanje festivala da nije bilo korone, no okupili smo se na ovom petom koji je bolji i jači nego ikad. Spremni smo za nove izazove kao i za nova opremanja domova. Uložili smo jako puno truda u sajam i vjerujem da će svi posjetitelji uživati“, istaknula je Mirjana Mikulec na otvorenju sajma.

Lejla Filipović i Mirjana Mikulec na otvorenju InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

UNIKATNI DETALJI ZA DOM NA BAZARU

Uz renomirane izlagače koji predstavljaju širok asortiman proizvoda za svaki segment uređenja doma, svoja djela tijekom sajma izlaže i 16 hrvatskih kreativaca, obrtnika i dizajnera na Bazaru – svojevrsnom izložbenom prostoru na kojem posjetiteljima nude originalne šarolike proizvode uz prigodne sajamske popuste.

KLIKNITE NA LINK I SAZNAJTE ŠTO SVE MOŽETE NABAVITI NA BAZARU:

INDIZAJN SAJAM: najbolji domaći kreativci i produkt dizajneri ponudit će vam svoje originalne radove

Ponuda na Bazaru / Foto: Sanjin Kaštelan
Otvorenje InDizajn sajma / Foto: Sanjin Kaštelan

PREDAVANJA POZNATIH ARHITEKATA

Prvog dana festivala održat će se i predavanja za stručnu javnost uglednih stručnjaka iz svijeta arhitekture i dizajna: Asera Giméneza Ortege, Amira Vuk-Zeca, Tine Valentine Sajović i Dinka Peračića. Za sve one koji sa sajma žele otići uz nova znanja i vještine organizirane su radionice.

Arhitekti predavači Aser Giménez Ortega, Amir Vuk-Zec i Dinko Peračić / Foto: Privatni arhiv

KREATIVNE RADIONICE

Tea Radić, vlasnica Terra Ceramice će održati dvije radionice na kojima će pokazati osnove izrade keramike kao i napredne keramičarske vještine. Arhitektica Ivana Niskota, poznata po blogu Dekorum, podijelit će svoja znanja i iskustva oko uređenja prostora kroz teoretski i nakon toga praktičan dio kako bi polaznici bez greške mogli naučiti osnove i preurediti svoj životni prostor.

Dvojac iz Dnevne doze biljaka – Leon Božić i Tomislav Štrkalj će održati će radionicu Biljni terarij.

Radionica keramike by Tea Radić (lijevo) / Foto: Danijela Šola Kušec

IZLOŽBA MLADIH UMJETNIKA

Posjetitelji će moći razgledati i prodajnu izložbu 36 Mountains koja za cilj ima približite ilustracije te autorske crteže široj javnosti kao i dati priliku mladim autorima za afirmaciju, a učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita u sklopu sajma prezentiraju svoje učeničke radove vezane za Product design.

HUMANITARNI BUVLJAK POMAŽE OBOLJELIM ŽENAMA

InDizajn sajam i ove godine djeluje humanitarno. S udrugom Nismo same organizira humantarni buvljak na kojem se prodaju osobni predmeti brojnih domaćih celebrityja, od dizajnerski haljina do cipela, albuma i sličnih stvari, a u subotu s početkom u 17:30 sati će se po prvi put u sklopu buvljaka održati aukcija predmeta koje su donirale poznate osobe poput Marina Čilića, Vedrana Ćorluke, Luke Modrića, Severine, Miše Kovača i mnogih drugih.

Otvorenje InDizajna sajma – na štandu Humanitarnog buvljaka udruge Nismo same / Foto: Sanjin Kaštelan

Predmeti će imati svoju početnu cijenu, a s njima će kući otići onaj tko ponudi najvišu cijenu. Sva prikupljena sredstva idu za akciju udruge Nismo same za osiguravanje prijevoza taksijem ženama nakon kemoterapije.

Foto: InDizajn; Darko Mihalić, Udruga Nismo same

ČUVANJE DJECE I BOGATA NAGRADNA IGRA

Roditelji koji planiraju sajam posjetiti uz svoje mališane moći će bezbrižno uživati jer je za najmanje organiziran kutak za igranje i zabavu uz nadzor teta čuvalica.

Uz pregršt sadržaja i aktivnosti koje su organizatori sajma – Mirjana Mikulec interijeri i RTL Hrvatska – osigurali za sve dobne skupine, najsretnije među njima čekaju i bogate nagrade čiji fond prelazi 170 tisuća kuna.

Najveću pozornost svakako plijeni glavna nagrada by PRIMA – opremanje doma u vrijednosti čak 50.000,00 kuna, a kući će je “ponijeti” najsretniji posjetitelj ovogodišnjeg sajma.

KAKO UČESTVOVATI U NAGRADNOJ IGRI TE ŠTO SVE MOŽETE OSVOJITI – SAZNAJTE OVDJE.

S dodjele nagrada na InDizajn sajmu 2018. / Foto: Darko Mihalić

NOVA SEZONA INDIZAJNA VEĆ OVAJ VIKEND

Ako već niste, isplanirajte posjet Areni Zagreb ovaj vikend – sajam InDizajn je otvoren do nedjelje, svaki dan od 10 do 20 sati, a ako baš nikako ne možete doći, nova doza inspiracije za uređenje doma čeka vas u nedjelju ujutro na RTL-u kada kreće i nova sezona emisije InDizajn dok vas nova sezona emisije Tražimo dom čeka od 8. listopada!

Sve o novim sezonama naših emisija saznajte OVDJE.

 

Komentari