Zagreb Design Week: ne propustite vidjeti što je novo u svijetu dizajna

Peto izdanje poznatog festivala nudi puno događanja, a za ljubitelje dizajna ovo je sjajna prilika da se upoznaju s novitetima – od detalja do namještaja te pronađu novu dozu inspiracije, a ako požele, kući odu s nekim novim primjerkom

 

Ovaj vikend svečano je otvoren poznati hrvatski festival posvećen dizajnu, jubilarni peti Zagreb Design Week. Jubilarno peto izdanje organizatori su iskoristili za promjenu imena, identiteta i adrese, a svoje posjetitelje ugostili su u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Drago nam je da smo uspjeli revitalizirati zgradu koja je u samom centru grada, koja je godinama stajala napuštena i derutna te služila kao odlagalište otpada. Pred nama je 10 dana vrhunskog dizajna i već svima dobro poznate zabave, koja iz godine u godinu ima sve više kvalitetnog sadržaja‘ istaknuo je Daniel Tomičić, direktor Zagreb Design Weeka, povodom njegova otvaranja. 

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je Suvremeno/Svevremeno, a propituje trajanje dizajnerskih rješenja, od klasika koji su vječni do dizajna koji nestaje u vremenu u kojem je i nastao. U tjednu dizajna predstavit će se oko 350 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade. 

Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu koje se prostire na više od 3000m2 interijera donosi brojne izložbe, predavanja, radionice, panele i filmske projekcije, a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Park koji se prostire na više od 1000m2 i koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu i dizajn. Od eksponata možete pronaći sve, od mode, nakita i namještaja do sitnica koje proizvode dizajneri. 

Posljednja tri dana festivala održat će se i sajam umjetnosti ‘Art Zagreb’ pokrenut radi jačanja tržišta umjetnosti u Hrvatskoj.

Tjedan dizajna traje do 20. svibnja, a što vas sve očekuje na petom Zagreb Design Weeku pogledajte u galeriji fotografija.