Veliki uspjeh humanitarnog buvljaka InDizajn-a: Prikupljeno više od 35 tisuća kuna!

Ponosni smo što smo pokrenuli humanitarni buvljak na InDizajn sajmu – i to je samo početak! Ove godine održano je prvo izdanje našeg društveno odgovornog projekta kako bi se prikupila sredstva za one kojima je potrebno, a sva sredstva od prodaje doniranih predmeta osoba iz javnog života ovaj put idu udruzi „Nismo same“.

Drago mi je da smo ove godine mogli pomoći udruzi Nismo same i da je akcija poučila ovakav uspjeh. Ovo je tek prva u nizu i s obzirom na rekacije, sigurno ćemo akciju nastaviti i dogodine“, izjavila je dizajnerica Mirjana Mikulec.

Mnogobrojni posjetitelji sajma interijera u Areni Zagreb od 26. do 29. listopada, svojom kupnjom sudjelovali su u humanitarnom buvljaku i prikupljeno je 35.701, 00 kn – što je oko 520 vožnji na kemoterapiju i s kemoterapije.

CASH&CARRY izložbu vidjelo više od 16 tisuća posjetitelja: “Zadovoljni smo interesom i suradnjom!”

 

Ida Prester, Tina Rupčić, Ivana Kalodjera, Indira Levak, Mario Petreković

Sretne smo i ponosne, a vjerujemo da je i svima koji su sudjelovali u ovom projektu najveća nagrada osjećaj da su nekome pomogli. Prije svega želimo zahvaliti gospođi Mikulec, organizatorici 4. sajma interijera InDizajn – festival modernog doma, koja nam je ustupila prostor u sklopu Sajma, sama donirala velik broj osobnih stvari te osobno i angažirala u pripremi Buvljaka. Hvala i svima vama koji ste udomili većinu doniranih stvari i na taj način novčano poduprli naš projekt“, izjavili su iz udruge Nismo same.

Novu socijalnu uslugu prijevoza žena na kemoterapiju pokrenula je novinarka i predsjednica Udruge Ivana Kalogjera nakon borbe s rakom dojke, a po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatna/dio zdravstvenog osiguranja. Od 14. ožujka 2018., kada je projekt startao, do danas uslugu su koristile 182 žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, a kojima smo osigurali više od 5400 besplatnih taksi vožnji na terapiju.

Ines Prendl i Ivana Kalodjera

 

Buvljak na sajmu InDizajn u Areni Zagreb

Foto: Darko Mihalić

Komentari