Studio MIRJANA MIKULEC INTERIJERI osvojio nagradu „BigSEE“!

Studio Mirjane Mikulec dobio je novu prestižnu nagradu BigSEE u kategoriji Interior Design Award 2020.

Riječ je o već nagrađivanom stanu poznate dizajnerice interijera Mirjane Mikulec koja je sa svojim timom u potpunosti adaptirala i uredila stan od 170 m2 u zgradi iz 1928. godine, smještenoj u samom centru Zagrebu.

Inače, BigSEE djeluje u jugoistočnoj Europi i cilj je približiti kreativne prakse u regiji i šire tako da na jednom mjestu okupljaju radove iz čak 19 zemalja. Tako se dizajn stana u Zagrebu istaknuo među mnogim interijerima u Milanu, Beču, Ljubljani, Pragu…

O STANU

Nakon adaptacije, rušenja dijela zidova i prenamjene nekih prostorija, stan se sastoji od velike prostrane kuhinje i blagovaonice koje su povezane velikim dvokrilnim vratima s dnevnim boravkom, te tri spavaće sobe – glavne, roditeljske te dvije dječje.

Mirjana Mikulec interijeri Foto: Sanja Jagatić

Jedna od najosebujnijih karakteristika stana je predsoblje koje kombinira elemente luksuza i funkcionalnosti. Osim što ostavlja neizbrisiv prvi dojam prilikom ulaska u stan, ova je dvorana skrivajući središnji prostor za odlaganje u obliku kompaktne kocke koja funkcionira kao veliki ormar za ulazak.

Izazov se sastojao u pretvaranju starog stana u centru grada u moderan i funkcionalan životni prostor, uz poštivanje njegove jedinstvenosti. Stan je zamišljen kao suvremena interpretacija klasičnog stila u kombinaciji s modernim elementima, detaljima i ukrasnim zidnim pločama.

Mirjana Mikullec Interijeri Foto: Sanja Jagatić

Inače, zanimljivo je i to što je ovaj stan početkom godine već osvojio jednu nagradu – European Property Awards u kategoriji „Best Interior Design Apartment Croatia“ za 2019.-2020. godinu, te  International Property Award 2018.

„Svakom projektu se posebno posvećujemo, tako da onda i svaka nagrada puno znači – posebno kada se nagrađuje izvrsnost u poslu“, dodatno je naglasila Mikulec koja je prije nekoliko mjeseci pokrenula i agenciju za nekretnine koja prati novu lifestyle emisiju „Tražimo dom s Mirjanom Mikulec“ gdje stručnjaci za nekretnine pronalaze idealan dom.

I ovaj nagrađivani stan je na prodaju, pa ukoliko ste u potrazi možda je upravo ovaj dom ono što tražite.

Pogledajte više u našoj galeriji.

Komentari