Arhitektonski Fakultet najavio program usavršavanja za energetsku učinkovitost

Zagrebački Arhitektonski fakultet organizira stručni skup Energetski visoko učinkovite zgrade – projektiranje i izvedba novih te cjelovita sanacija postojećih zgrada.

Predavanja će se održati 23. veljače od 9 do 18 sati, a predavači su renomirani domaći i inozemni stručnjaci koji će svojim znanjem i bogatim iskustvom doprinijeti podizanju svijesti o važnosti energetske učinkovitosti. O propisima i smjernicama iz područja energetske učinkovitosti zgrada, modeliranju i optimiranju energetske učinkovitosti pri projektiranju novih i cjelovitoj energetskoj sanaciji zgrada te materijalima i proizvodima za postizanje energetski visokoučinkovitih zgrada izlagat će profesori Arhitektonskog, Rudarsko-geološko-naftnog i Građevinskog fakulteta te slovenskog Gradbenog instituta ZRMK uz stručnjake domaćih i međunarodnih tvrtki Wienerberger, Knauf-Insulation, Schöeck, Profine Croatia, Alukonigstahl, AGC Flat Glass Adriatic, Velux Hrvatska, Robert Bosch i Planetaris.

Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu

„Predavanje će se posebno fokusirati na detalje izvedbe energetski visokoučinkovitih zgrada i njihovih termotehničkih sustava u odnosu na primjenu alternativnih sustava i obnovljivih izvora energije s izvedenim primjerima. Energetska učinkovitost nije samo pitanje uštede financijskih sredstava, već dalekosežno čuva okoliš i kreira ugodnu atmosferu u stambenom prostoru. Te teme izuzetno su važne za razvoj suvremene gradnje u Hrvatskoj.“ – izjavio je Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu.

Doc.dr.sc. Zoran Veršić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta

„Arhitektonski fakultet kroz edukaciju i ostale aktivnosti djeluje na području promicanja energetske učinkovitost u zgradarstvu pa je stoga cilj ovog stručnog skupa okupiti renomirane predavače te prepoznate domaće i međunarodne tvrtke koje su vodeće u ovom području.“ – poručio je doc.dr.sc. Zoran Veršić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.

Prijava za sudjelovanje na stručnom skupu kao i sve ostale obavijesti nalaze se na www.arhitekt.hr.

Komentari