Svjetski uspjeh naše produkt dizajnerice Ane Tevšić

Mlada pulska dizajnerica sa zagrebačkom adresom i dalje niže nagrade za svoju Traveller lampu. Posljednja u nizu je prestižno priznanje German Design Awards u kategoriji rasvjete

 

Lijepe nam vijesti stižu iz Njemačke – talentirana produkt dizajnerica Ana Tevšić Nauković osvojila je vrijedno priznanje za svoju Traveller lampu. Udruženje njemačkih dizajnera dodijelilo joj je godišnju nagradu German Design Awards 2018 u kategoriji rasvjete. U jakoj konkurenciji Anina je lampa proglašena najboljom što ju je svrstalo uz rame poznatim svjetskim tvrtkama i dizajnerima. ‘Ova praktična, prijenosna svjetiljka osvaja zbog neobičnog dizajna koji je prije svega funkcionalan i omogućava vrlo lijepu ambijentalnu svjetlost gdje god da je proizvod postavljen u prostoru’, stoji u obrazloženju žirija.

Traveller je prijenosna lampa, zamišljena kao ugodno i toplo rasvjetno tijelo koje možemo prenijeti bilo gdje. Ručno oblikovano drveno tijelo služi kao kučište za baterije koje napajaju toplu LED rasvjetu skrivenu u gornjem dijelu. Svjetlo prolazi kroz transparentni pokrov na vrhu drvene baze te je usmjeren prema bakrenom tanjuru iznad njega. Svjetlo se zatim reflektira u bakru, čime se dobiva još toplija boja svjetla koja stvara ugodnu i mirnu atmosferu. Na vrhu bakrenog poklopca nalazi se ručka koja služi za lako i jednostavno prenošenje lampe gdje god je potrebno.

 

Da je Traveller svjetiljka poseban komad produkt dizajna struka je prepoznala već prije, o čemu svjedoče mnoge nagrade. Traveller lampa je prvi put nagrađena 2015 godine u Torontu na AZ People’s Choice Awards For Design Excellence. Dvije godine kasnije biva nagrađena Srebrom u kategoriji Home Interior Products and Lighting na European Product Design Awards. U tijeku je i nominacija za kategoriju Lighting na World Interior News Awards 2017, gdje je i dizajnerica Ana Tevšić Nauković nominirana za prestižnu kategoriju Emerging Product Designer of the Year.

Čestitamo Ani na ovom uspjehu!

 

 

Fotografije: Promo

Komentari