TOP SURADNJA: H&M Home i Paco Rabanne predstavili namještaj i detalje za dom koji će plijeniti pažnju

Evo još jedne zanimljive suradnje! Poznata modna kuća Rabanne je u suradnji s H&M-om kreirala capsule kolekciju detalja za dom koji će se u dućanima naći uskoro, 9. studenoga.

 


Paco Rabanne, osnivač modne kuće Rabannne, dobro je poznato ime na modnoj sceni. Napravio je revoluciju u modnoj industriji stvarajući futurističke predmete na raskrižju mode i umjetnosti. Dizajnera su zbog svojih eksperimenata s metalom često nazivali “metalurgom mode”, a ostavio je traga u svijetu dizajna svojom smjelošću i avangardnim rješenjima.

Sada je Rabanne svoj ekstravagantni dizajn preselio i u interijere, kreiravši za H&M Home kolekciju detalja za dom koja će se na policama dućana naći od 9. studenog 2023..

Foto: H&M

U kolekciji su dizajneri spojili geometrijske printove 1970-ih, optimistični futurizam Paca Rabannea i retro romantiku. Provokativna “metalna” estetika modne kuće ogleda se u kolekciji namještaja, rasvjete i dodataka za dom (od vaza i boca za vodu do lampi i stolova).

Foto: H&M

Kolekcija uključuje gotovo tridesetak komada namještaja, rasvjete, kućnog dekora i kućne odjeće. To uključuje srebrni zastor koji podsjeća na Svemirsku zavjesu Paca Rabannea iz 1960-ih i njegove haljine od veriga; barski stol od nehrđajućeg čelika i prekrivači s geometrijskim otiscima inspiriranim 1970-ima.

Foto: H&M

“Iako je ovo bilo moje prvo iskustvo u dizajniranju komada za dom, naš osnivač Paco Rabanne dizajnirao je amblematski metalni namještaj iz 1970-ih. Stoga mi se ova zbirka interijera čini autentičnim nastavkom Rabanneovih ideja. Cilj ove kolekcije je stvoriti atmosferu instinktivne i sveobuhvatne zabave”, objasnio je kreativni direktor modne kuće Julien Dossena.

Foto: H&M
Komentari