PRESTIŽNA NAGRADA: hrvatski dizajnerski brend NUNC dobio vrijedno međunarodno priznanje

Da Hrvatska stvara fantastičan produkt dizajn još jednom je dokazao domaći hvaljeni dizajnerski brend Nunc osvojivši prestižnu nagradu German Design Award

 

 

 

Iako mladi, sada već višestruko nagrađivani dizajnerski brend Nunc sa modularnim stolom ALA osvojio je još jedno priznanje – ovoga puta riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada koju jedan brend može osvojiti – German Design Award.

German Design Awards jedna je od najpoznatijih međunarodnih nagrada za dizajn. Nagrade se dodjeljuju samo projektima koji doista predstavljaju pionirski doprinos međunarodnom dizajnu, a za to jamče visoko cijenjeni međunarodni stručnjaci koji čine žiri. German Design Awards otkriva, prepoznaje i predstavlja jedinstvene dizajnerske trendove.

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Ovu prestižnu nagradu Nunc je, iza kojega stoji domaći proizvođač namještaja Ancona grupa iz Đakova, osvojio u kategoriji namještaja sa svojim modularnim stolom ALA. Za dizajn stola ALA zaslužan je dizajn studio: RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović.

Klizne ploče ovog modularnog stola razbijaju tradicionalni, arhetipski volumen ploče, koristeći module za odlaganje umetnute između ploča stola. Potpuno prilagodljiva širine i spremna za promjenu oblika i karaktera u trenutku, Ala je idealna za intimna i veća druženja.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV

„Koncept stola s pokretnim gornjim elementima je originalan i koristan. Kao rezultat toga, zaista je lako postići vizualno razdvajanje skupina od dvoje, četvero ili šestero. Jednostavan princip koji savršeno dolazi do izražaja zbog prepoznatljive arhitekture cijelog dizajna stola“, stoji u obrazloženju žirija.

 

FOTO: PRIVATNI ARHIV

Nunc-ovu cijelu kolekciju dizajnirala je odabrana skupina mladih europskih dizajnera vođenih Nikolom Radeljkovićem iz Numen/ForUsea koji je zadužen za strateški razvoj proizvoda NUNC. Kolekcija je praktične i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere.

Proizvodi su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala. Više o cijeloj kolekciji ovog izvrsnog brenda saznajte na njihovoj web stranici nunc.design.hr , a od nedavno ih možete posjetiti i na adresi ilica 168a u Zagrebu gdje su otvorili svoj showroom.

Komentari