INSTAGRAM TOP 7: objave naših projekata koje ste najviše lajkali u 2020. godini

Radove studija Mirjana Mikulec predstavljamo, osim u emisiji i web portalu i na društvenim mrežama gdje pobuđuju jednako veliki interes i popularnost. Pogledajte koji su se to projekti najviše svidjeli pratiteljima InDizajna na Instagramu

 

 

 

Društvene mreže postale su, pored portala i YouTubeu, pravi izvor informacija i inspiracije i za ljubitelje interijera. Na Facebooku, Pinterestu i Instagramu InDizajn tim ima svoje profile već godinama kako bi išao u korak s vremenom, novim tehnologijama i mogućnostima koje on nudi. Ovako su naši projekti, kao i ideje dostupniji širem krugu korisnika i publike.

Instagram profil @in_dizajn postaje sve popularniji i bilježi veliki rast te trenutno broji 105 tisuća pratitelja. Na njemu objavljujemo kako naše projekte tako i inspiraciju. Kojih je sedam projekata studija Mirjane Mikulec pobudilo najveću pažnju i dobilo najviše lajkova u 2020., saznajte u nastavku!

 

 


1. DNEVNI BORAVAK U BOŽIĆNOM RUHU

Blagdanske inspiracije uvijek su jako lajkane, a tekstovi o njima vrlo čitani, pa ni Instagram nije iznimka u tome. Svi vole pronaći inspiraciju za svoj dom, a usto interijeri u blagdanskom ruhu plijene pažnju jer izgledaju drugačije, posebno, a svakom se detalju posvećuje pažnja.

Dizajnerica Mirjana Mikulec otvorila je vrata svoga doma i pokazala kako je uredila svoj dom, koji se njoj samoj čini najljepšim u ovo doba godine. Sjaja i glamura ne nedostaje, ali sve je zasnovano na tradiciji i brojnim detaljima.

 

 


2. ELEGANCIJA I PRAKTIČNOST U DNEVNOM PROSTORU

Na kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak u peterosobnom stanu od 120 četvornih metara u Zagrebu otpada najviše kvadrata, što je i posve razumljivo jer tu četveročlana obitelj provodi najviše vremena.

Riječ je o otvorenom prostoru uređenom, kao i ostatak stana, u neutralnim svijetlim tonovima te inspiriranim modernom elegancijom. Istovremeno, prostor je maksimalno funkcionalan, a njegova velika prednost je staklena stijena u boravku koja omogućava obilje prirodnog svjetla.

 

 


3. ATRAKTIVAN DOM POD KOSIM KROVOM

Trosobni stan u Zagrebu atraktivan je životni prostor za mladoga samca. Tome su uvelike pridonijele kosine, krovni prozori te nosive grede i stupovi obojeni u crnu boju.

Prostor je vrlo jednostavno i pomalo asketski opremljen osnovnim komadima namještaja, bez puno boja, uzoraka i detalja kako bi se ispunio zahtjev vlasnika koji je želio dom inspiriran prije svega minimalizmom. Njemu su dodani elementi elegancije i industrijskog dizajna, što je prostor svakako učinilo privlačnijim i slojevitijim.

 

 


4. KUHINJA I BLAGOVANJE PO MJERI

Otvorena dnevna zona u stanu od 50-ak četvornih metara sadrži i kuhinju na koju otpada 5 kvadrata. Neveliki kuhinjski prostor k tome je trebao imati i kutak za blagovanje, kako bi dio u kojem je boravak bio prostraniji i kako bi se lakše izlazilo na terasu iz ovog prostora.

Prednost je bila mogućnost da se kuhinja postavi na tri zida te je tako ostalo dovoljno mjesta da se učini praktičan, ali i zanimljiv raspored te poigra pozicijama elemenata. Ono što kuhinju čini posebnom su uzorci mramora, tapecirane stolice u žutoj boji te činjenica da je prostor za objedovanje djelomično nastavljen na radnu ploču.

 

 


5. ROMANTIKA U MODERNOJ SPAVAONICI

Spavaća soba od 13 kvadrata dio je dvosobnog stana za mladu vlasnicu. Zahtjev klijentice prije svega se odnosio na maksimalnu funkcionalnost sobe odnosno na dovoljno prostora za pohranu pa je soba osmišljena namještajem po mjeri. Tako se najbolje iskoristio prostor, te je u njega stao i stolić za šminkanje koji može imati i ulogu radnog kutka.

Izduženi, pravokutni tlocrt spavaće sobe poslužio je da se duž cijelog jednog zida postave ormari po mjeri koji sežu do stropa. Od ormara je napravljena niša kako bi bez problema stao krevet, a zahvaljujući tapeti s cvjetnim uzorkom prostorija je dobila dašak romantike i ženstvenosti.

 

 


6. UGODAN I OPUŠTAJUĆI KUTAK ZA MLADOG SAMCA

Mali trosobni stan moderno je, udobno i funkcionalno gnijezdo za mladoga samca. Ono što povezuje sve prostorije su nijanse plave, koje su najzastupljenije ipak u dnevnoj zoni koju čine uska mala kuhinja, boravak i blagovaonica.

Centralno mjestu u boravku svakako je velika kutna garnitura u tamno plavoj boji koja unosi smirenost i profinjenost, a ujedno je i vrlo praktična za održavanje.

 

 


7. KOMPAKTNA BIJELA KUHINJA

U stanu u novogradnji veliku je pažnju pobudila upravo kuhinja koja se prostira na 12 kvadrata i dio je otvorene dnevne zone. Prednost kuhinje, pored solidne površine, je što je smještena u kut dnevne zone pa je tako ipak malo izdvojena iz prostora te što ima izlaz na balkon.

Kuhinja ima i specijalan dodatak – s obje strane šanka kreirane su dvije police što ju čini praktičnijom, ali i estetski zanimljivijom.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari