Sofe, fotelje i taburei nadahnuti jednom slavnom jaknom Davida Bowieja

I četiri godine nakon smrti veliki David Bowie nadahnuće je mnogima, a ne samo glazbenicima. Popularni britanski pjevač, skladatelj, aranžer te povremeno i glumac, izvršio je veliki utjecaj i na produkt dizajnere. O čemu je točno riječ, saznajte u nastavku…

 

 

 

Major Tom, imaginarni lik astronauta koji se pojavljuje u tri pjesme Davida Bowieja, nastavio je svoj život i to na vrlo zanimljiv način. No, oni koji bolje poznaju ovog slavnog britanskog glazbenika i nisu preboljeli njegovu smrt prije četiri godine, nova priča o Majoru Tomu bit će vrlo logična. Budući da je Bowie bio svestran i veliki esteta te su njegovi spotovi, pjesme, stil odijevanja i kompletan image doista bili posebni, nije neobično što je lik iz njegovih pjesama, a prije svega uspješnice Space Odity, nadahnuo produkt dizajnere.

 

Foto: Maison Dada

 

Kineski brend namještaja Maison Dada osmislio je sofu Major Tom inspiriran jaknom koju Bowie nosi u spotu pjesme Space Odity, a direktan povod bio je 50 godina spuštanja na mjesec. Dizajneri nisu mogli ostati imuni na šarm i bezvremenost jakne koju je pjevaču kreirao slavni Pierre Cardin te su je odlučili interpretirati u svom mediju, produkt dizajnu. Mnogima sofa Major Tom, zbog kombinacije dvije boje, izgleda kao da ona sama nosi jaknu.

Foto: Maison Dada

 

 

Sofa, iza koje stoji glavni dizajner Maison Dade, Thomas Dariel, samim svojim dizajnom i zaobljenim, bogatim napuhanim volumenom izgleda posebno, ali i udobno. Pored sofe, kolekciju Major Tom čine fotelje i taburei koji dolaze u nekoliko boja. Samo jedan proizvod, okrugli ružičasti tabure, nosi naziv Ziggy, što je također ime jednog od likova iz Bowiejeve pjesme.

Foto: Maison Dada

Kako je istaknuo Dariel, ovi komadi namještaja nisu samo hommage nikad prežaljenom Bowieju čija je glazba odoljela svim trendovima i koji je danas rock ikona, nego i Pierreu Cardinu. I naravno, nada se da će njihova kolekcija postići barem 10 posto uspjeha od onoga kojega su u svojim kreacijama – glazbi odnosno modi postizali Bowie i Cardin.

 

Komentari