BOTTEGA VENETA: upečatljivi stolci s modne revije sada se mogu kupiti

Na modnim revijama u pravilu pozornost privlači odjeća, no na proljetnoj modnoj reviji brenda Bottega Veneta u Milanu, u centru pažnje bila je modna pista i  scenografija u kojoj su glavnu riječ vodili stolci.

 


Luksuzna talijanska modna kuća Bottega Veneta može se pohvaliti prepoznatljivim dizajnom i činjenicom da su njihovi komadi, a naročito torbe među najpoželjnijima na modnoj sceni.

FOTO: BOTTEGA VENETA

Na funkciji kreativnog direktora trenutno je belgijski dizajner  Matthieu Blazy koji naglasak stavlja ponajviše na detalje i modne dodatke. Na reviji koja je pokazala cijeli niz klasičnih modela modni svijet ostao je oduševljen, a pozornost je plijenila i sama pista.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@bottegaveneta_blazy)


Za ovu reviju Matthieu se udružio s talijanskim arhitektom Gaetanom Pesceom koji je osmislio zaista efektnu scenografiju. Modeli su hodali pistom koja je izgledala kao rijeka rastopljenih bojica. Iako se činilo da je instalacija specifična i osmišljena samo za ovo događanje, jedan od glavnih elemenata postao je dostupan za kupovinu.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@bottegaveneta_blazy)


Pesceove stolice izložene su na ovogodišnjem sajmu Design Miami u Miami Beachu, a za kupovinu su  dostupne u Bottega Veneta trgovinama i online, po cijeni  od  8.700 dolara. Kolekcija naziva „Come stai“ zapravo ima dublje značenje. Odgovor bi uvijek trebao biti „Tutto bene“ objašnjava poznati arhitekt. „Ne sjedate na stolac da bi išli u misiju, to je stanka, trenutak odmora i utjehe i upravo po toj priči je stolica dobila ime.” Svaki od 400 komada stolaca je jedinstven, bilo po boji ili po motivima koji su na njima nalaze.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@bottegaveneta_blazy)

Komentari