BUDITE U TOKU: 3 vijesti iz svijeta arhitekture


ArchiZAGREB – ARHITEKTONSKI VODIČ PO METROPOLI

Nakon dvije godine istraživanja, fotografiranja i programiranja, Vitomir Štokić objavio je vijest da je njegova aplikacija ArchiZAGREB postala aktivna.

Riječ je o aplikaciji koja, za sada, pokriva tristotinjak zagrebačkih lokacija i otkriva zanimljive lokacije koje donose priču o arhitekturi, gradskim spomenicima i parkovima. Trenutno ju mogu koristiti iOS korisnici, a android verzija već je u planu. Prva tri mjeseca građani će ju moći skinuti besplatno i to putem ovog linka.

screenshot aplikacije

screenshot aplikacije

ARHITEKTI IZLAŽU U RIJECI

Društvo arhitekata Rijeka organiziralo je izložbu radova članova koju zainteresirani mogu vidjeti i u online obliku. Izložba obuhvaća 52 rada koja su nastala u periodu od 2020. do 2022. podijeljenih u šest kategorija. Izložba je otvorena 20.prosinca, a u virtualnom obliku dostupna je na poveznici .

Biennale prikazuje širu sliku djelovanja riječke arhitektonske zajednice nastala u protekle dvije godine – fizičke i digitalne, materijalne i nematerijalne, ostvarene i neostvarene, studentske i profesionalne radove.

FOTO: DRUŠTVO ARHITEKATA RIJEKA

POZIV ARHITEKTIMA NA NATJEČAJ

Udruženje hrvatskih arhitekata poslalo je poziv na prijavu projekata ostvarenih u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022.  Riječ je o Godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. i nominacijama za godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata. Dodjela nagrada i otvorenje izložbe planirano je sredinom 2023. u Zagrebu.

Rok prijave je od 27.12.2022. do 27.1.2023.

 

Foto: UHA

Ostvarenja predstavljena na godišnjoj izložbi konkuriraju za godišnje nagrade:

Viktor Kovačić – za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva,

Drago Galić – za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture,

Bernardo Bernardi – za najuspješnije ostvarenje u području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja i

Neven Šegvić – za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad.

FOTO: LOGO UDRUŽENJA HRVATSKIH ARHITEKATA
Komentari