Umjetnost pretočena u modu: slikarica Mirna Sišul pokazala je novo dizajnersko lice

Rijetki su oni koji ne vole slike Rječanke Mirne Sišul i njezin šareni, energični svijet koji u njima prebiva. Nakon toga došli su kišobrani i tapete s motivima sa slikarskih radova, a sada je okrenula novu stranicu. Pogledajte kupaće kostime, torbe za plažu, tunike i nakit koji je ovih dana predstavila javnosti

 

 

Neki su je upoznali kao umjetnicu kada je za kamere InDizajna otvorila vrata svoga predivnog i originalnog stana u Rijeci u kojem živi sa suprugom i dvoje djece. Akademska slikarica u svemu je originalna, pa tako i onome što nastaje kao umjetnička ekstenzija njezinih radova na velikom platnu. Uslijedili su kišobrani i tapete sa sada već prepoznatljivim, energičnim i ekspresivnim motivima sa slika, a onda nas je Mirna opet iznenadila. Kampanjom “It’s all about art” predstavila je javnosti svoju novu umjetnost skrojenu u modi – kupaće kostime, ljetne torbe, tunike, tajice i nakit, idealne dodatke za pravi ljetni look.

 

Foto: Filip Gržinčić

 

Iako su motivi već poznati, iznenađenje i iskorak u modni dizajn je i više nego veliko. I ugodno. Već je na društvenim mrežama stekla obožavatelje velikih i posebnih torbi, unikatnog nakita, tunika asimetričnog ravnog kroja kao i tajica koje se mogu kombinirati u raznim prigodama.

 

Foto: Filip Gržinčić

 

Kampanja „It’s all about art“ kako i sam naziv sugerira, prebacuje slikarski opus na tkaninu – moda koja proizlazi iz umjetnosti, kista akademske slikarice i samostalne umjetnice koja će krajem ove godine obilježiti i 20 godina umjetničkog stvaralaštva.

 

Komentari