MILANO 2019: Patricia Urquiola dizajnirala sofu za Moroso inspiriranu kamenom

Jedna od najpoznatijih dizajnerica i arhitektica današnjice predstavila novi projekt Gogan u suradnji s brendom Moroso.

Ova neobična sofa svjetlo dana ugledala je na nedavno završenom milanskom sajmu Salone del Mobile, a inspiracija za njen dizajn stiže iz dalekog Japana. Naime, sofa Gogan svojim zaobljenim linijama i predimenzioniranim elementima podsjeća na japansko riječno kamenje koje s vremenom postaje sve glađe pod utjecajem vjetra i vode.

MOROSO
FOTO: Alessandro Paderni

Ovim konceptom Moroso i Urquiola ujedno predstavljaju i nov pristup dizajnu sjedećeg namještaja. Nepravilan i neobičan oblik Gogana odaje dojam čvrstoče, ali i udobnosti za ležanje ili sjedenje. Istovremeno, elementi djeluju savršeno skladno i svojim oblikom ova interesantna sofa podsjeća na kakvu skulpturu.

Za tkaninu je odabran bukle. Ova je tkanina bila vrlo popularan izbor dizajnerima za Morosove sofe iz 70-ih godina prošlog stoljeća. No, osim retro poveznice, ova je pomno odabrana tkanina zaslužna i za stvaranje efekta površine kamena. Uz to, omogućila je i dojam gotovo nevidljivih prijelaza i šavova na sofi. Tako je, osim samim dizajnom, i odabirom materijala naglašen izvor inspiracije za Urquiolu.

FOTO: Alessandro Paderni

Gogan dolazi u nekoliko varijanti, a prema najavama, seriju će dopuniti i fotelja te nekoliko stolića u raznim dimenzijama.

Komentari