Predstavljen originalan humanitarni projekt “Civilizacija ljubavi”

Ideju jedinstvenog portala za pomoć potrebitima podržale brojne poznate osobe u svijetu.

Humanitarna zaklada „Civilizacija ljubavi“ predstavila je u srijedu svoj novi projekt – istoimeni portal za pomoć potrebitima. Potaknuti željom da se pojednostavi proces pomaganja i pronađe način kako i u užurbanoj svakodnevici odvojiti vrijeme za ljude u nevolji, članovi Civilizacije ljubavi razvili su i realizirali ideju online portala kao suvremenog i brzog alata za promicanje socijalne angažiranosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvalitetu projekta već su u samom početku prepoznali popularni glumac Hrvoje Kečkeš, slavna skijašica Ana Jelušić i kapetan naše vaterpolo reprezentacije Josip Pavić. Kako im i samima često nedostaje vremena za aktivnu organizaciju humanitarnih akcija, oduševila ih je ideja da u par klikova mišem mogu pronaći osobe kojima je provjereno potrebna pomoć i potom lako stupiti u kontakt s njima. Također, portal je osmišljen za provedbu u obliku timova od 2 do 3 člana, što dodatno promovira proaktivnost u zajednici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Civilizacija ljubavi osnovana je još prije 13 godina, a od samog početka postojala je ideja mog oca o pokretanju portala koji će okupljati zainteresirane u timove te ih spojiti s onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je jedinstven projekt u svijetu, jer se od članova traži sudjelovanje isključivo u grupama od dvije do tri osobe. Tako se može pružiti brza pomoć, bez suvišne birokracije. Umjesto materijalnim sredstvima, voljeli bismo da ljudi zajednički pomažu svojim sposobnostima, znanjima ili raspoloživim dijelom slobodnog vremena, no svatko može sudjelovati na način koji mu najbolje odgovara.“ – izjavio je upravitelj udruge Domagoj Borščak.

Iako tek na početku, portal broji pozamašan broj timova, među kojima su i oni poznatih osoba, a zahvaljujući ljudima dobra srca nekoliko je oglasa već riješeno. „Kao glumac dobro prepoznajem neizgovorene emocije i neopisivo je dobar osjećaj vidjeti olakšanje u očima osobe kojoj ste pomogli izaći iz nezavidne situacije. To je vrednije od ikojeg materijalnog uloga.“ – izjavio je Hrvoje Kečkeš.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Najviše mi se svidjelo što se pomaže timski jer iz iskustva znam koliko se veći rezultati mogu postići grupnom sinergijom. Svima treba više kvalitetno provedenog slobodnog vremena s plemenitim ciljem.“ – izjavio je Josip Pavić.

„Dječji osmjeh je definitivno najdirljivija zahvala koju možete dobiti kada za njih odvojite neku stvarčicu ili svoje vrijeme. Želim oko sebe skupljati upravo osmjehe, a ne materijalna dobra.“ – izjavila je Ana Jelušić.

Foto: PR

Komentari