PREDIVNE SU: police koje možete prilagođavati sebi i stavljati na njih sve – knjige, čaše, odjeću…

Arhitekt Artem Zakharchenko-Halytskyi dizajnirao je zanimljiv sustav modularnih polica izrađenih od drvenih lamela koje mogu ležati ravno na zidu ili okrenute horizontalno, pružati korisnu površinu za odlaganje

 

 

Predstavljamo vam sustav zidnog regala Gate, koji je ušao u uži krug Dezeen Awards 2019., u kategoriji produkt dizajna. Riječ je  tradicionalnoj nagradi koju ova poznata internetska platforma dodjeljuje svake godine u području dizajna i arhitekture. Gate je vrlo zanimljiv proizvod koji zbog svoga izgleda može funkcionirati kao dekoracija u interijeru, no prvenstveno je zamišljen kao polica koju korisnik može prilagođavati sebi – svome ukusu i potrebama. Sve je to moguće zahvaljujući čvrstim drvenim lamelama odnosno šipkama koje se mogu pojedinačno presavijati kako bi stvorile različite funkcionalne površine.

“Specifičnost ovoga proizvoda, osim u promjenjivim dimenzijama, leži u i njegovoj dinamičnoj trenutnoj transformaciji“, izjavio je arhitekt Artem Zakharchenko-Halytskyi, vlasnik studija Zakharchitect, koji je oblikovao Gate policu.

Foto: Flore Chenaux / Zakharchitects

 

Police su oblikovane od drvenih lamela prorezanih na dnu metalnom šipkom koja im omogućuje da se okreću prema gore ili prema dolje. Horizontalni metalni profili dovršavaju ustvari strukturalni okvir zidnog sustava. Kružni magneti udubljeni u drvene dijelove pričvršćeni su na metalne šipke kada su police postavljene u vertikalni položaj. To im omogućuje da se fiksiraju i budu čvrste kada se ne koriste, a presaviti se u horizontalu mogu nježnim dodirom krajeva.

Police dolaze u pet veličina kako bi odgovarale različitim prostorima, a dizajner je omogućio dodavanje raznih dodataka, poput ogledala, kutija za odlaganje, čaša, pa čak i odjeće…

 

Foto: Flore Chenaux / Zakharchitects

Izvor: Dezeen.com

Komentari