Pantone je odabrao čak dvije boje koje će obilježiti 2021. godinu

Classic Blue, Pantoneova boja godine za 2020. ustupila je mjesto novoj. Točnije dvjema. Pogledajte u nastavku o kojim bojama je riječ!

 

 

Pantone nije odustao od svoje tradicije da krajem godine najavi boju koja će vladati u idućoj. No, ovaj puta odlučio se za dvije! Siva Ultimate Gray i žuta Illuminating Yellow dvije su nijanse koje je američki institut za boje imenovao bojama za 2021. godinu.

Pantone svoj potez biranja dvije boje obrazlaže vjerom da će uparivanje nijansi pomoći ljudima da se “ojačaju energijom, bistrinom i nadom” u svijetu koji se suočava sa sve većom nesigurnošću.

Foto: Pantone

“Izbor dviju neovisnih boja PANTONE 17-5104 Ultimate Gray i PANTONE 13-0647 Illuminating Yellow naglašava kako se različiti elementi spajaju da bi izrazili poruku snage i nade koja je bi bila trajna i rastuća”, objasnila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Instituta za boje.

“Praktična i čvrsta, ali istodobno topla i optimistična, ovo je kombinacija boja koja nam daje elastičnost i nadu. Moramo se osjećati ohrabreno i jako, to je neophodno za ljudski duh”, dodala je.

Foto: Pantone

No, ovo nije prvi put da Pantoneova boja godine dolazi kao duo. Rose Quartz, blijedo ružičasta i Serenity, puderasto plava boja, bili su njegovi izbori za 2016. godinu.

Foto: Pantone

Svijetložuta nijansa, nazvana Illuminating, trebala bi dočarati obećavajući, optimističan dan ispunjen suncem, dok je Ultimate Gray puno ‘tiša’ boja koja više nudi smirenost, postojanost i prilagodljivost.
Siva i žuta inače su omiljeni spoj u interijerima, te vjerujemo da će naići na odobravanje, a izvrsno funkcioniraju i samostalno odnosno u kombinaciji s nekim drugim bojama.

Foto: Pantone
Komentari