USPJEH DOMAĆEG BRENDA: Qushinov krevetić za pse osvojio je prestižnu dizajnersku nagradu

Hrvatski brend Qushin koji stvara proizvode za kućne ljubimce dobitnik je nagrade Product Design Award. Model krevetića za pse Sofa oduševio je stručni žiri i dobio zlatnu medalju za najbolji dizajn u 2021.

 


Prestižna dizajnerska nagrada EPDA (European Product Design Award) ovu je godinu otišla u ruke Ive Goluže, poduzetnice i dizajnerice koja stoji iza brenda Qushin.

Model krevetića za pse Sofa nije oduševio kućne ljubimce i njihove vlasnike nego i stručni žiri koji ga je stoga i ocijenio najboljim i dodijelio mu zlatnu medalju za najbolji produkt dizajn u 2021. Tako se potvrdilo još jednom da kada se nešto radi s ljubavlju, a pritom se uloži sva energija, trud i strpljenje, tada dolaze i priznanja.

Osnivačica brenda i dizajnerica Iva Goluža / Foto: Igor Šeler

Qushin je domaći ali i europski brend za kućne ljubimce, u čije je stvaranje utkano puno ljubavi, a vizija je usrećiti svakog psa. Ivin ljubimac Bak, psić radi kojega se i počela baviti ovim poslom, oduvijek je bio inspiracija. Od prvog trenutka kada je ušetao u njezinu obitelj, imala je potrebu kupiti mu najljepši jastuk na kojem će spavati i odmarati, ali i jastuk koji će jednostavno moći oprati kada se vrate iz šetnje nakon kiše, s mokrim i blatnim šapicama.

Željela je stvoriti jastuk koji neće morati skrivati u ormaru kada dođu gosti, nego vizualno lijep i iznimne kvalitete.

Foto: Qushin

Danas su Qushin jastuci prekrasan dekorativni dodatak svakog interijera, a sve zahvaljujući psiću Baku, koji je odnedavno nažalost, svojim tužnim odlaskom, ostavio neopisivu prazninu. Svih 6 godina, koliko postoji brend, Bak je bio glavna faca i zaštitno lice bez kojega nije prošlo niti jedno snimanje, a svaki je Qushin bio njegovo carstvo i najdraže mjesto na svijetu.

„Bak je razlog zašto se bavim ovim poslom, bio mi je inspiracija. Njegov odlazak je bio neočekivan, a za nas je bio više od ljubimca i vjerujem da to može razumjeti svatko, tko u svoj život pusti četveronožnog čupavca, koji tada unese posebnu radost i puno toga te nauči. Bak će zauvijek ostati ikona, kako brenda, tako i naša“, ističe Iva.

Foto: Qushin

Gotovo u svakom europskom gradu danas postoji Pet Boutique, a spoznaja da velika većina želi baš Qushin uvrstiti u svoj asortiman, dovoljno govori o uspjehu i budućnosti brenda. Svake jeseni, izlazi i nova kolekcija, a ova će biti zaista posebna u obliku svojevrsne zahvale malenom Baku.

 

Komentari