OVO JE FANTASTIČNO: slavna Patricia Urquiola kreirala je novu kolekciju umivaonika

Poznata španjolska produkt dizajnerica obnovila je svoju suradnju s brendom Agape. Nakon kada, sada su na red došli i umivaonici koji će vas osvojiti svojim jednostavnim, a opet  Glavni izvor inspiracije za dizajnera bila je jedna od glavnih prirodnih atrakcija Meksika – poznati rezervoari “cenotes”

 


Ime Patricije Urquiole arhitektima, dizajnerima i ljubiteljima interijera dobro je poznato. Ova španjolska dizajnerica s talijanskom adresom već godinama oduševljava sve one koji vole estetiku svojim proizvodima. Njezin talent i originalnost prepoznali su brojni brendovi i proizvođači namještaja i opreme za dom te rado surađuju s njom.

Foto: @studio.urquiola

Posljednja suradnja je s talijanskim brendom Agape koji proizvodi kupaonsku opremu – od sanitarija, armatura pa do galanterije i ogledala iznjedrila je prekrasne umivaonike nazvane Cenote. Ova suradnja je ustvari nastavak budući da je Urquiola u par navrata osmislila umivaonike i kade za Agape.

MILANO 2019: Patricia Urquiola dizajnirala sofu za Moroso inspiriranu kamenom

FOTO: AGAPEDESIGN.IT

Radeći na novoj kolekciji umivaonika za Agape, dizajnerica Patricia Urquiola bila je inspirirana ljepotom cenota – podzemnih jezera i prirodnih bunara nastalih urušavanjem dijelova kore špilja. Plemena Maya smatrala su ih svetima i koristila kao izvore slatke vode. Danas turisti iz cijelog svijeta putuju u Meksiko kako bi vidjeli ovaj jedinstveni fenomen.

FOTO: AGAPEDESIGN.IT

Kolekcija Cenote ručno je izrađena od šamota, što svaki komad čini jedinstvenim. Vanjski dio umivaonika odlikuje se namjerno grubom teksturom, dok je unutarnji dio glaziran toplim bijelim i plavim nijansama, što mu daje sličnost azurnim jezercima.

Nova doza optimizma: slavna dizajnerica osmislila je prostor za oboljele od karcinoma

FOTO: AGAPEDESIGN.IT

Svakako je vrijedno spomenuti modele Cenote Lava, izrađene od sicilijanskog lava kamena. Kamen se prvo obrađuje na CNC stroju dajući mu zaobljen oblik, a zatim se peče na temperaturi od 1100°C. Baza umivaonika ima oblik krnjeg stošca. Odvaja umivaonik od površine radne ploče, naglašavajući njezin volumen.

FOTO: AGAPEDESIGN.IT
Komentari