Tea Radić ima novu kolekciju: voditeljica popularnih radionica keramike kreirala prekrasne vaze

Brend Terra Ceramica iza kojeg stoji mlada splitska kiparica i keramičarka Tea Radić predstavio je novu kolekciju. Riječ je o dražesnim malim vazama, koje kao i svi ostali Teini radovi prizivaju jednostavnost, prirodnost i spontanost.


 

Sretni smo kada nam naša Tea Radić, splitska kiparica i keramičarka, dojavi novine iz svoje male kreativne manufakture koja se krije pod nazivom Terra Ceramics. Upoznali smo je kroz ručno rađene šalice a onda nakon toga ostvarili i suradnju kroz brojne radionice keramike. Bez obzira jesu li radionice bile početničke ili napredne, uvijek se tražilo mjesto više.

Foto: Danijela Šola Kušec

Tea je u međuvremenu surađivala s hotelima i restoranima kreirajući unikatno keramičko posuđe – šalice, tanjuriće, pladnjeve, poslužavnike… Njezina kolekcija danas je bogata raznim predmetima i stalno se nadograđuje. Sada vam predstavljamo najnoviju, koju je nazvala Grumen.

Foto: @terraceramica

Kolekcija Grumen

Kolekcija efektna imena sastoji se od malih vaza koje doista podsjećaju na grumene zemlje odnosno gline. Za oblikovanje ovih jednostavnih i očaravajućih petit vaza Tea je odabrala glinu u toplim i zemljanim tonovima terracote, lila-žute.

Foto: Kate Ševo

“Sama riječ označava komad, komadić čega a u ovom slučaju evocira na komad zemlje koji je bio inspiracija i vodilja prema oblikovanju gline u formu vaze. Za dimenzije sam uzela spojene dlanove, odnosno koliko stane u njih. Samim tim, govorimo o malim vazama odnosno minijaturama koje imaju kako uporabnu tako i dekorativnu vrijednost obzirom funkcioniraju same za sebe s čisto estetskim ciljem”, otkrila nam je Tea.

Foto: Kate Ševo

Svaki komad iz kolekcije Gumen je oblikovan, kao i sve do sada, ručno te je unikatan. Kolekcija će naime biti ograničena na 25 komada i svaki že biti numeriran. Mnoge će će osim oblika oduševiti i činjenica da vaze imaju vrlo mali ‘kapacitet’, što je dodatna posebnost i čini ih posebnim.

Foto: Kate Ševo

‘Obzirom na veličinu vaze, one mogu podržati jedan cvijet ili grančicu/travku, nisu namijenjene, a ni zamišljene za velike, kao ni kupovne bukete već za komadić prirode koji u šetnji i prolazu možete ubrati i ponijeti sa sobom’, kaže za kraj Tea.

Grumen vazice po cijeni od 56 EUR možete nabaviti preko IG profila @terraceramica.

Foto: Kate Ševo
Komentari