Poznata dizajnerica Josipa Maras gostovala u našoj školi za dizajn i podijelila svoju priču o uspjehu

Josipa Maras nedavno je otvorila prvu hrvatsku tvornicu tapeta. O tome, kao i svome kreativnom i poslovnom putu do uspjeha i priznanja govorila je polaznicima škole za dizajn interijera Mirjana Mikulec.

 


Dizajnerica i poduzetnica Josipa Maras gostovala je u školi za dizajn Mirjane Mikulec te je pred polaznicima stručnog osposobljavanja za dizajnera interijera govorila o svome poslovnom putu i svim aspektima onoga što radi.

Njezino dijeljenje kreativnog i poslovnog iskustva kao i odgovaranja na njihova pitanja bilo je dragocjeno za sve polaznike. Bio je to poticaj i ohrabrenje za njih da se odvaže riskirati i da krenu ostvarivati svoje ideje, planove i snove.

InDIzajn

Tko je Josipa Maras?

Malo je ljubitelja interijera, dekoracija za dom i dizajna općenito koji nisu čuli za Josipu Maras. Mlada grafička dizajnerica, supruga i majka dvoje djece svijetu se predstavila prije nekoliko godina plakatima s duhovitim natpisima. Popraćeni prekrasnim ilustracijama, natpisi u kojima je do izražaja došao slikarski talent, privukli su pažnju javnosti.


I tako je javnost prepoznala potencijal brenda Marastracije. U međuvremenu je, na istom mjestu – malom poslovnom prostoru u Dubravi nastao brend Studijo s tapetama koje je Josipa izrađivala tehnikom digitalnog slikarstva, a danas je ona vlasnica brenda Studijo Wallart i prve tvornice tapeta u Hrvatskoj.

Tvornica izrađuje i custom made tapete koje se u potpunosti mogu prilagoditi prostoru. Tako je svoju ljubav prema slikarstvu i kreativnost pretvorila u vrlo zanimljivu, ali i inspirativnu priču o uspjehu.

Studijo Tapete

No, kao i sve ostale uspješne poduzetničke karijere, i Josipina je bila praćena brojnim izazovima i poteškoćama.

„Kad su problemi bili najveći, bila sam mentalno najjača jer sam znala da sav trud ne može biti uzaludan i da se nešto dobro mora dogoditi“, istaknula je Josipa na predavanju u školi Mirjane Mikulec.

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

Njezin rad je prepoznala struka, pa je za svoje tapete Maslinik i Mramorni cvijet dobila prestižnu međunarodnu nagradu Design Award longlisted.


‘Tapetu Maslinik sam noćima crtala, no nikako nisam bila zadovoljna. Nisam htjela odustati nego sam je nastavila raditi i poslala par sati prije deadlinea“, prisjeća se dizajnerica.

PRIVATNI ARHIV STUDIJO WALLART

No, i kada je bilo najteže, ova dizajnerica hercegovačkih korijena inzistirala je na kvaliteti proizvoda i ekološkoj osviještenosti. Njezine tapete zadovoljavaju sve standarde i mogu se koristiti po bolnicama, hotelima. Nedavno je predstavila i liniju vodootpornih tapeta koje mogu krasiti zidove prostorija gdje je povećana količina vlage poput kuhinja i kupaonica.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Iako su Josipine tapete izvrsne estetske i tehničke kvalitete, svjesna je da je to tek dio priče:

Tapeta oživi tek kad je netko implementira u prostor“, istaknula je.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ako i vi strastveno volite interijere te razmišljate o promjeni karijere ili doškolovanju u vidu uređenja interijera, javite se u školu za dizajn interijera Mirjane Mikulec.

Upisi su već krenuli, a nastava za smjerove stilist interijera i dizajnera interijera počinje ove jeseni.

Sve informacije o programu škole, predavačima kao i iznosu školarine saznajte OVDJE ili nas nazovite ili nas kontaktirati na telefon: 01 2301 330 te putem društvenih mreža: Instagrama i Facebooka.

Škola za dizajn interijera Mirjane Mikulec / Foto: Saša Lisjak
Komentari