HIT NA SAJMU INDIZAJN: mlada umjetnica oduševila posjetitelje odličnom instalacijom

Mlada umjetnica Iva Čukelj posjetitelje je privukla jednostavnim pozivom posjetiteljima da na papir napišu što “stavljaju pod tepih” i da to – stvarno stave pod tepih! Njena se ideja odmah proširila društvenim mrežama.

 

 

Naoko jednostavan i malen ambijent u sklopu izložbe Cash&Carry by HEP na sajmu InDizajn – festival modernog doma zapravo je instalacija perspektivne studentice zagrebačke Likovne akademije koja se odazvala sudjelovanju u izložbi radova. Studentica je osmislila neupadljiv kutak dnevnog boravka koji je upravo svojom neupadljivošću zapravo privlačio pozornost.

Mnogima na prvu nije bilo jasno o kakvom se to izlagaču radi, ali več u sljedećem shvatili bi kako je ipak riječ o nećem drugom. Čukelj je pozvala posjetitelje da na papir napišu što sve “stavljaju pod tepih” i stvarno taj papirić stave pod tepih.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Ispod tepiha već se sada našla pozamašna hrpa ispisanih papirića, no što na njima piše znat će ipak samo autorica ovog zanimljivog koncepta koji se odično uklopio u četvrto izdanje sajma interijera pod palicom dizajnerice Mirjane Mikulec.

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Inače, inicijativa Cash&Carry pod pokroviteljstvom HEP-a redovito privuče velik interes javnosti, pa tako ni ova prodajna izložba nije prošla bez zaslužene pažnje. Izložba je prodajnog karaktera pa kupnjom jednog od šezdesetak izloženih eksponata pomažete rad mladih umjetnika, a dio njih određeni će iznos donirati i u humanitarne svrhe.

 

Komentari