POČELO JE! Otvoreno je četvrto izdanje InDizajn – Festivala modernog doma

Najveći sajam interijera na ovim prostorima, InDizajn – Festival modernoga doma, otvorio je svoja vrata po četvrti put. Svečanom otvorenju, u sportskoj dvorani Arena Zagreb, gdje se sajam održava do nedjelje, 29. rujna, nazočile su mnoge osobe iz javnog života kako bi dale podršku ovom pothvatu

Svoja vrata najveći sajam interijera na ovim prostorima, InDizajn – Festival modernoga doma otvorio je danas, 26. rujna po četvrti put, stvarajući tako polako ali sigurno tradiciju, jačajući interes za proizvođače materijala i opreme za dom, ali i šireći krug zaljubljenika u dizajn i estetiku prostora koji ovdje dolaze po novu dozu inspiracije za svoje domove, urede, poslovne prostore… Očekuje se naime da će sajam ove godine posjetiti više od 20 tisuća posjetitelja i pogledati ponudu više od 80 izlagača.

 

 

Na svečanom otvaranju u dvorani Arena u Zagrebu to je, pozdravljajući prisutne, potvrdila i poznata dizajnerica Mirjana Mikulec koja je s RTL-om organizator sajma.

‘Četvrtu godinu zaredom imam čast otvoriti InDizajn – Festival modernog doma za koji vjerujemo da može puno ponuditi svim posjetiteljima i sigurna sam da će svatko ovdje pronaći nešto za sebe. Također, sudeći po svemu što su izlagači pripremili, mogu slobodno reći da ponuda i interes za uređenje interijera nisu nikad bili veći i da Hrvatska i domaće tvrtke imaju što pokazati’, istaknula je dizajnerica dodajući kako je kako je iznimno ponosna na još jedan InDizajn sajam koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja.

 

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Održavanje InDizajn sajma ima veliko značenje i za hrvatsko gospodarstvo te promociju Zagreba što su prepoznali Hrvatska gospodarska komora i grad Zagreb, pod čijim je pokroviteljstvom Festival modernoga doma. Ispred Hrvatske gospodarske komore svoju potporu sajmu iskazala je  Jagoda Divić, pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK a Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša ispred grada Zagreba.

JAGODA DIVIĆ, pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK /FOTO: DARKO MIHALIĆ

Mirjana Mikulec je najavila i sve sadržaje koji očekuju posjetitelje ove godine na 5000 četvornih metara izložbenog prostora.

Pored proizvođača i zastupnika različitih brendova koji predstavljaju svoje novitete, tu je i bogati fond nagrada koji ove godine iznosi preko 100 000 kuna, prodajna izložba Cash&carry by HEP koja nudi radove mladih umjetnika, studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te Dječji kutak by Kraš u kojem će se najmlađi posjetitelji moći zabavljati i igrati sve vrijeme trajanja sajma. Tu je i Bazar, najživopisniji dio sajma, na kojem svoje radove izlažu mladi produkt dizajneri, umjetnici i mali obrtnici.

Tatjana Operta, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša / FOTO: DARKO MIHALIĆ

‘Nastojali smo zaokružiti cijelu priču tako da posjetitelji mogu pronaći sve, od dekoracija i namještaja pa do gradivnih materijala i popratnih sadržaja koji su potrebni ovakvom sajmu i stvaraju njegov identitet. Stoga smo ove godine odlučili u ponudu uvesti pod pokroviteljstvom Bauhausa i radionice terarija, uzgoja bilja za početnike, kokedame, keramike i tapiserije.  Sretni smo zbog ovog novog kreativnog programa koji je u cijelosti popunjen sve dane, a čak smo za neke radionice morali otvarati nove termine’, izjavila je Mirjana Mikulec, pozivajući sve da navrate do nedjelje, 29. rujna u zagrebačku sportsku dvoranu Arena i u miru sve razgledaju – pronađu nove ideje i nadahnuća za prostor koji ih okružuje.

To su odmah nakon otvaranja sajma učinili i novinari, suradnici, partneri, kao i poznata lica iz javnog života. Među ostalima, u ponudi sajma uživali su Indira Levak, Martina Tomčić Moskaljov, Ana Begić, Aleksandar Šekuljica iz modnog brenda Elfs, Ida Prester, Matija Vujica, Iva Radić i brojni drugi.

MARIJANA MIKULIĆ, JELENA JAKIĆ, IVANA ŠOLA, NATAŠA BRUNOVIĆ, MIRJANA MIKULEC, IVA RADIĆ / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Sajam interijera možete posjetiti do nedjelje, 29. rujna, svakim danom od 10 do 20 sati. Cijena jednokratne ulaznice je 25 kuna, dok je za djecu do 7. godine života ulaz besplatan.

A prije toga zavirite u našu galeriju i pogledajte kako je bilo na otvorenju sajma InDizajn!

Komentari